Tehnologie

Guvernul indian solicită firmelor de socializare să controleze

Un val de dezinformare și zvon despre telefoanele COVID-19 inunda, forțând guvernul să emită un aviz.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bătălia din India împotriva coronavirusului are multe obstacole – mulțimi mari, un sistem de sănătate întins și infrastructură inadecvată – numărul infecțiilor a crescut la 47 în Tuesdsy. Dar, dincolo de acestea, dușmanii cunoscuți își ridică capul: dezinformare și știri false.

Guvernul indian a scris unor companii de socializare de top, inclusiv Facebook , YouTube , TikTok, ShareChat și Twitter , pentru a controla răspândirea dezinformării asupra Covid 19, cunoscută popular drept Coronavirus .

Advertisment

„Toate companiile de socializare lucrează îndeaproape la această problemă, dar dorim ca acestea să fie particulare cu privire la înlăturarea dezinformării. Vrem să promoveze conținut autentic și să înlăture știrile false ”, a declarat pentru ET un anonim oficial în condițiile anonimității.

Advertisment

Guvernul, în avizul său, a declarat că focarul de coronavirus a devenit o problemă globală și a fost raportat că există o tendință de circulație a dezinformării și de partajare a datelor anonime legate de virus, creând panică în rândul publicului.

De asemenea, a solicitat companiilor să ia măsuri imediate pentru dezactivarea și eliminarea unui astfel de conținut și să promoveze diseminarea informațiilor autentice legate de virus.

Rasmus Kleis Nielsen , director la Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului , consideră că „problemele dezinformării într-o societate precum India ar putea fi mai sofisticate și mai dificile decât în ​​Occident”. Prejudiciile cauzate de știri false pe social media au crescut din cauza dezvoltării penetrării internetului în India, care s-a mărit de la 137 de milioane de utilizatori în 2012 la peste 600 de milioane în 2019.

Bursa din țară a scăzut la cel mai scăzut nivel din 2010, pe fondul temerilor de boală, ne anunță guvernul indian.

Coronavirus: cât de rele sunt informațiile virale

Este o listă de sfaturi – unele adevărate, altele benigne și altele posibil dăunătoare – care au circulat pe Facebook, WhatsApp, Twitter și în alte părți. Supranumita postare „Unchiul cu masterat” din cauza presupusei surse de informații, a fost săltată de pe profilul de Facebook al unui bărbat britanic în vârstă de 84 de ani, pe contul de Instagram al unui prezentator TV din Ghana, prin intermediul grupurilor Facebook pentru catolici indieni pentru forumuri specifice coronavirusului, grupuri WhatsApp și conturi Twitter. La prima vedere pare legitim, deoarece informațiile sunt atribuite unei surse de încredere: un medic, o instituție sau acel „unchi” bine educat.

Cea mai timpurie versiune care a fost gasită și postată de un utilizator Facebook pe 7 februarie Aceasta a fost distribuită într-un grup numit Happy People, cu aproape 2.000 de membri. În postare scria: “Unchiul și nepotul colegului meu de clasă, a absolvit un master și lucrează la spitalul din Shenzhen. Este transferat pentru a studia virusul pneumoniei Wuhan. El tocmai m-a sunat și mi-a spus să le spun prietenilor mei …”

Sfaturile care urmează sunt înșelătoare sau greșite. Unul spune că nu aveți virusul “dacă vă curge nasul”.

Potrivit organizațiilor de verificare a faptelor Full Fact și Snopes, care menționează autoritățile de sănătate, inclusiv Centrele de Control al Bolilor din SUA (CDC) și jurnalul medical The Lancet, un nas neobișnuit- dar nu este cunoscut printre pacienții cu coronavirus.

Advertisment
Advertisment