Tehnologie

Fitbit Charge 4 Are Buildt-in GPS și Nimic Mai Mult

De la achiziționarea Fitbit de către Google, fanii ambelor companii au sperat că uniunea va aduce îmbunătățiri majore. Iată în ce măsură s-au îndeplinit aceste speranțe.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Au trecut câteva luni bune de când Google a cumpărat Fitbit. De atunci, fanii Fitbit au sperat că Google va integra noi funcții pentru verificarea indicilor de sănătate în Wear OS sau că brățările vor fi modificate pentru a semăna mai mult cu un smartwatch.

Până în prezent, niciuna dintre acestea nu a devenit realitate. În plus, noul Firbit Charge 4 aduce nou un singur feature – modul GPS inclus.

Advertisment

Ce aduce nou modulul GPS inclus?

Modulele GPS integrate în dispozitivele fitness sunt la modă anul acesta. Adesea, acestea funcționează alături de un pedometru și de senzori de mișcare pentru a urmări mișcările posesorilor.

Advertisment

Până în prezent, Fitbit se folosea de GPS-ul dispozitivelor conectate. Practic, acest lucru însemna că foloseau locația telefonului la care erau conectate. Acest lucru presupunea că, ori de câte ori posesorii de Fitbit ieșeau la alergare, erau nevoiți să își ia după ei telefonul mobil.

Noul Fitbit Charge 4 a eliminat acest „disconfort” și poate fi considerat un dispozitiv independent. În plus, modulul GPS integrat nu consumă foarte multe resurse, astfel că bateria poate ține până la 5 ore.

Conform surselor, fără activarea GPS-ului, dispozitivul ar trebui să funcționeze aproximativ 7 zile. În afară de acest aspect, Fitbit Charge 4 va fi identic cu Fitbit Charge 3.

Părerea fanilor

Fanii ar putea fi cu siguranță dezamăgiți după aflarea acestor vești. Așteptările create de achiziția Google au fost cu siguranță mari. Multe zvonuri chiar susțin faptul că Fitbit s-ar putea afla în pragul falimentului.

Cu toate acestea, prețul unui astfel de dispozitiv rămâne unul scăzut, comparativ cu altele asemănătoare. Modelul standard Fitbit Charge 4 costă aproximativ 150 de euro.

Advertisment
Advertisment