Tehnologie

Facebook vrea să ia fața Zoom cu noua sa aplicație

Facebook Messenger scoate pe piață o nouă aplicație desktop care poate fi utilizată pentru convorbiri video, cât timp ești blocat în casă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Situația provocată de pandemia de COVID-19 ne obligă pe o mare parte dintre noi să stăm acasă în această perioadă. Astfel, singura soluție de a-i mai vedea pe cei dragi a rămas utilizarea aplicațiilor ce permit conversații video.

Multe persoane lucrează de acasă aceste săptămâni, iar acestea au nevoie sa comunice eficient și rapid cu șefii sau colegii. Astfel, una din aplicațiile folosite foarte des în ultima vreme este Zoom. Aceasta se bucură de o popularitate foarte mare în rândul companiilor.

Advertisment

Facebook vrea să lanseze Messenger pentru desktop

Pentru a nu rămâne în urmă, compania Facebook a anunțat joi că lansează varianta desktop a aplicației Messenger pentru Windows și macOS. Anterior, Messenger era disponibilă doar ca o aplicație separată pentru telefonul mobil.

Advertisment

Aplicația a fost anunțată inițial la conferința F8 a Facebook de anul trecut. Aceasta vine într-un moment în care milioane de oameni din întreaga lume sunt blocați acasă din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Avantajele și dezavantajele noului Messenger

Noul Messenger are unele avantaje evidente (chiar dacă minore), cum ar fi faptul că se deschide într-o fereastră proprie. Așadar, nu este necesar să te pierzi în tab-urile browser-ului. Facebook nu a menționat acest lucru în materialele sale distribuite în presă, dar aplicațiile autonome sunt de obicei mai rapide și mai eficiente decât aplicațiile care rulează în browser.

Lista de caracteristici pentru aplicația autonomă Messenger nu diferă prea mult de experiența cu aplicația web. Utilizatorii beneficiază în continuare de apeluri video de grup gratuite și nelimitate, care se sincronizează pe cele două platforme, mobil și desktop.

Modul multitasking funcționează și el, ceea ce înseamnă că puteți face alte lucruri în fundal în timp ce utilizați Messenger. De asemenea, suportă formatul GIF și modul Dark.

Vestea vine la doar câteva săptămâni după ce Facebook și-a revizuit complet aplicația Messenger pentru iOS pentru a o face mai rapidă și mai ușor de folosit. Momentul este unul prielnic, de asemenea, deoarece aplicațiile pentru videoconferințe, cum ar fi Zoom, Skype și altele, oferă cea mai bună experiență pentru toți cei care lucrează de acasă.

Ca o concluzie, Messenger este o opțiune solidă pentru conferințe video în ceea ce privește calitatea apelurilor, mai ales. Totuși, aceasta este limitată la doar opt participanți, aspect ce poate fi un inconvenient serios pentru mulți utilizatori.

 

 

Advertisment
Advertisment