Tehnologie

Facebook Va Reduce Calitatea Conținutului Video în Toată Europa

Netfix și You Tube au luat deja această decizie datorită epidemiei de coronavirus. Instagram se află în aceeași situație

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Compania Facebook atrage atenția cu anunțuri de mare importanță, În această perioadă de criză prin care trece România în situația de față lucrurile par să meargă din ce în ce mai rău.

Un nivel redus de calitate pentru conținutul video

 

Advertisment

Rețelele de socializare nu vor mai avea o calitate atât de bună în ceea ce privesc apelurile video. Comisia Europeană a formulat o cerere prin care a solicitat ca platformele de streaming să limiteze într-un fel sau altul traficul online.

Advertisment

Acest lucru este valabil în perioada de epidemie care se extinde cu repeziciune în toată lumea. Aceste măsuri sunt absolut necesare pentru a nu se ajunge în punctul în care internetul intră în colaps.

Mii și mii de oameni sunt izolai la domiciliu. În această perioadă iun număr mare de oameni  intră online cu prieteni și cunoscuți din întreaga lume. În plus, persoanele care lucrează de acasă măresc considerabil numărul de înregistrări video în fiecare zi.

Traficul de date crește constant în timpul izolării

 

La nivel European s-a raportat o creștere foarte mare a traficului de date în ultima perioadă de timp.

Acesta a fost motivul care a stat la baza deciziei luate de comisarul european Thierry Breton. El a decis să solicite platformelor de streaming online să reducă calitatea apelurilor video.

În acest fel internetul nu se va suprasolicita și se va oferi o calitate standard a transmisiei. Operatorii de telecomunicații trebuie să ia măsuri de prevenire. Utilizatorii sunt încurajați să aplice setările care reduc semnificativ consumul de date, chiar și rețeaua Wi-Fi.

Acum când la nivel mondial sunt milioane de oameni izolați traficul a crescut constant. Uniunea Europeană a solicitat să se renunțe pentru o anumită perioadă la emisia HD.

În toată lumea epidemia de coronavirus a făcut ravagii. Mii de oameni mor în fiecare în timp ce se descoperă tot mai multe persoane infectate cu temutul virus.

În acest moment măsurile de reducere a interacțiunilor sociale par a fi cele mai potrivite. Doar acestea sunt cele care ne ajută să rămânem la distanță fată de cât mai mulți contacți posibil purtători de virus.

În plus, în această perioadă tot mai mulți optează pentru munca la distanță iar copiii folosesc platforme de învățământ online.

Platformele de streaming au responsabilitatea de a lua măsuri eficiente pentru o mai bună funcționare a internetului. Cu toții trebuie să facem eforturi susținute pentru a reuși până la urmă combaterea noului coronavirus.

Advertisment
Advertisment