Tehnologie

Facebook lansează o campanie de depistare a cazurilor de infectare cu coronavirus

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că va lansa un proiect la nivel mondial care va ajuta la depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de COVID-19 continuă să se răspândească în toată lumea. Astfel, mai multe companii au sărit în ajutorul autorităților, fiecare cum a putut, pentru a limita răspândire virusului. Una din aceste companii este chiar gigantul Facebook.

Compania a început recent să realizeze un sondaj în care îi întreabă pe oameni despre simptomele pe care le au. Deocamdată, Facebook încearcă să urmărească răspândirea COVID-19 în SUA. Dar Zuckerberg a spus că această campanie va fi în curând în toată lumea.

Advertisment

Ce presupune campania celor de la Facebook

Cercetarea este realizată în colaborare cu Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, Pennsylvania. Aceasta va publica primele rezultate astăzi.

Advertisment

Mark Zuckerberg a subliniat faptul că doar acei cercetători din domeniul sănătății vor vedea informațiile de la respondenții de pe Facebook. De asemena, compania nu poate accesa rezultatele.

Cercetătorii adună aproximativ un milion de răspunsuri pe săptămână, conform CEO-ului de la Facebook. De asemenea, rezultatele sunt în mare parte în concordanță cu alte date publice privind cazurile de infectare.

Facebook speră că răspunsurile vor fi, prin urmare, suficient de exacte pentru a anticipa răspândirea bolii. Totodată, se dorește obținerea de informații precise cu privire la modul în care boala se răspândește într-o regiune anume.

Tot Zuckerberg a spus că rezultatele indică, de exemplu, că în unele suburbii din New York, aproximativ 2 până la 3% dintre oameni au simptome asociate cu COVID-19.

Mark Zuckerberg a declarat că Facebook poate ajuta într-un mod unic cercetătorii și a evidențiat rolul rețelelor sociale în generarea acestor date.

El consideră că distribuind sondaje către un număr mare de persoane ale căror identități sunt cunoscute, se poate genera rapid un semnal suficient pentru a corecta erorile. De asemenea, se poate asigura o eșantionare eficientă a datelor.

Cum vor putea cercetătorii să acceseze datele

Pe lângă realizarea sondajului la nivel mondial, Facebook va implementa un instrument care să permită cercetătorilor de pretutindeni să acceseze rezultatele. Oficialii Facebook speră că acest lucru va ajuta guvernele și sistemele sanitare din întreaga lume prin acest instrument.

Zuckerbeg a amintit faptul că mulți nu dispun de astfel de date precise, care sunt importante pentru a lua decizii în săptămânile și lunile următoare.

Șeful Facebook a declarat că firma colaborează, de asemenea, cu universități, organizații de sănătate și guverne din întreaga lume pentru a oferi și alte ajutoare. Aceste ajutoare constau în instrumente bazate pe inteligența artificială pentru a anticipa nevoile de resurse, precum echipamentul individual de protecție.

În ciuda încercărilor Facebook de a ajuta la limitarea pandemiei, aceștia tot au fost aspru criticați. Mai multe persoane îi acuză că Facebook a servit drept platformă pentru multe dezinformări și alte postări problematice.

Advertisment
Advertisment