Tehnologie

Facebook Lansează o Aplicație de Messenger Pentru Desktop

Cum aplicațiile de voce și video sunt la mare căutare în această perioadă, Facebook a decis că acesta este momentul oportun pentru lansarea aplicației Messenger pentru desktop.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pentru a îi „ușura de responsabilitate” pe cei de la Zoom, Facebook a decis să lanseze aplicația independentă de Messenger pentru desktop. Noua aplicație de la Facebook are ca scop sincronizarea apelurilor între toate dispozitivele.

În plus, aceasta oferă gratuitate nelimitată, atât pentru apelurile individuale, cât și pentru cele de grup. Iar pentru cei pasionați de „întunecat”, Facebook Messenger are și Dark Mode.

Advertisment

Messenger pentru MacOS și Windows

Conform comunicatului oficial publicat de Facebook, aplicația va fi disponibilă atât pentru Windows, cât și pentru Mac. Rolul acesteia, spun ei, este acela de a facilita comunicarea pe toate dispozitivele utilizatorilor.

Advertisment

Totuși, diferențele dintre varianta aplicației independente și cea disponibilă de pe website sunt destul de mici.

Deși Facebook se laudă că aceasta ar putea oferi apeluri video pe un ecran mai mare, multi-tasking sau notificări, având în vedere faptul că aplicația nu este strict destinată zonei de business, viitorul acesteia nu indică un succes de proporții.

Cu toate acestea, orice variantă de comunicare este bine-venită și trebuie tratată în funcție de preferințele fiecărui utilizator.

100% creștere observată de Facebook

Doar în ultima lună, Facebook a raportat o creștere de 100% în ceea ce privește apelurile audio și video. În aceste condiții, deși existau zvonuri că lucrează la o aplicație independentă încă din 2016, aceștia au decis cel mai probabil că pandemia de coronavirus a generat contextul ideal pentru lansare.

În același timp, competitorii principali, Zoom și Slack lucrează de asemenea la update-uri pentru a își face serviciile mai interesante.

Advertisment
Advertisment