Tehnologie

Epidemia COVID-19 eficientizează munca de acasă

Coronavirus atacă toate sectoarele iar acum cei care lucrează remote sunt sprijiniți de o serie de aplicații care le fac munca mult mai ușoară

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus a obligat o mare parte dintre români să lucreze de acasă. Un laptop și câteva aplicații de baza va sunt de un mare sprijin în aceste situații.

Românii beneficiază de un real ajutor prin intermediul aplicațiilor

La prima vedere muncă de acasă pare un lucru facil, însă nu este deloc așa dacă nu aveți la îndemână tehnologia necesară. Desigur că e puțin mai dificil de comunicat cu colegii pentru ca erați obișnuiți să îi aveți alături, însă nimic nu este imposibil.

Advertisment

Acum aveți la dispoziție o serie de aplicații utile care va fac munca online și mai productivă în fiecare zi iar procesul de lucru va fi mult mai plăcut.

Advertisment

Aplicații deosebit de utile pentru munca remote

Aplicația de videoconferințe Zoom va ajută să comunicați cu colegii sau subalternii în mod util. Vestea bună este că deși sunteți o companie mare acest lucru nu va împiedică să faceți apeluri video. De asemena, puteți să înregistrați videoconferința pentru a o revedea ulterior dacă aveți nevoie.

Microsoft Teams, o aplicație foarte populară, permite angajaților să mențină legătura. Prin intermediul acestei aplicații puteți trimite mesaje colegilor și puteți înregistra ședințele online. La fel ca și Zoom, Team poate fi descărcată online, pe Android dar și iOS.

Hangouts este foarte util pentru videoconferințe. Prin intermediul acestei aplicații puteți face apeluri video și puteți distribui fișiere. O folosiți cu mare ușurință atât pe Android cât și pe iOS.

Prin Skype puteți ține videoconferințe dar puteți ține și legătura online cu cei dragi. Skype este o aplicație ceva mai veche dar la fel de eficientă. Puteți comunica ușor la distanță și va puteți vedea în timp real.

Slack este o altă aplicație populară foarte utilizată de angajații care lucrează la distanță. Aici puteți comunica pe canale, organizate în mod diferit. Repartizarea poate fi făcută în funcție de subiecte, proiecte sau echipe.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații care este folosită zi de zi atât în interes profesional cât și personal. Zeci de mii de oameni de pretutindeni o activează zilnic pentru a menține legătura în mod cât mai util.

În această perioadă critică când riscul contaminării cu noul coronavirus este tot mai crescut iar foarte multe persoane au optat pentru munca de acasă. WhatsApp are și o versiune pe web dar poate fi folosit și ca celelate aplicații de pe Android sau iOS.

Advertisment
Advertisment