Tehnologie

Elon Musk: Avem 1 Milion De Mașini Electrice Tesla

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat astăzi că aceștia au finalizat construcția a 1 milion de mașini, după aproximativ 12 ani de la lansare.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Elon Musk a postat astăzi pe contul său de Tweeter o poză cu o Tesla Model Y, anunțând faptul că au atins numărul de 1 milion de autoturisme elecrice produse.

Până în prezent, fabricile Tesla au produs:

Advertisment
  • 17.933 de vehicule Model S și X.
  • 86.958 de vehicule Model 3.

Previziunile Tesla pentru 2020

Tesla se așteaptă ca ăn 2020 să livreze peste 500,000 de noi unități. De asemenea, aceștia speră ca anul acesta, producția să depășească livrările.

Advertisment

Fabrica Tesla din Fremont este capabilă, conform celor declarate de ei, să producă aproximativ 400,000 de unități anual. De asemenea, cea din Shanghai, ar trebui să aibă capacitatea de a produce 150,000 de Tesla Model 3 pe an.

În plus, compania dezvoltă în prezent noi posturi de producție în Berlin, pentru a facilita producția de Model 3 și Model Y. Acestea ar putea începe activitatea în 2021.

Tesla în următorii 5 ani

Deși este greu de prezis viitorul unei companii, când vine vorba despre Tesla, având în vedere lipsa (aproape totală a) competiției, lucrurile sunt destul de clare.

Conform previziunilor, în următorii 5 ani, Tesla ar putea rămâne lider de piață pe segmentul automobilelor electrice. Mai mult, această piață ar putea crește exponențial în viitorul apropiat. Acest lucru se datorează în special susținerii pe care mașinile electrice și hibride o au din partea guvernelor.

Estimările specialiștilor indică faptul că, până în 2025, piața mașinilor electrige ar putea ajunge la 567 de miliarde de Dolari.

Achiziționarea unei mașini electrice ar putea fi o idee bună

Dacă nu ți-ai comandat deja o Tesla, află că Dacia urmează să lanseze un model 100% electric în 2021. În plus, Statul Român subvenționează în prezent achiziția mașinilor electrice cu până la 10.000 de euro.

Acest lucru înseamnă că, dacă programul Rabla Plus va continua, la anul ți-ai putea cumpăra o Dacia Spring electrică cu mai puțin de 10 mii de euro.

Pe lângă toate aceste beneficii, desigur, trebuie să ne gândim la mediul înconjurător. Cercetătorii indică faptul că automobilele electrice ar putea fi soluția salvatoare. În plus, călătoriile te vor costa mult mai puțin!

Acestea fiind spuse, considerăm că achiziționarea unei astfel de mașini este și va rămâne o idee excelentă pe care o recomandăm cu căldură oricărei persoane.

Advertisment
Advertisment