Tehnologie

Dacia Devine Green: Află Toate Detaliile Despre Noul Model Dacia Spring

Deși o vedem zilnic pe străzile din România și uităm uneori să îi acordăm atenția cuvenită, în ultimii ani, Dacia a câștigat extrem de mult teren în țările Uniunii Europene și nu numai.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pentru a acoperi un nou segment de piață, cel al autoturismelor prietenoase cu mediul, producătorul autohton Dacia a anunțat de curând lanseara unui nou model de mașină electrică.

Cea mai ieftină mașină electrică de pe piață

Compania Dacia se lăuda în urmă cu două săptămâni că vor lansa cât de curând cel mai ieftin model de mașină 100% electrică pentru oraș de pe piața automobilelor. Ei bine, aceștia tocmai au confirmat acest lucru pe data de 3 Martie. Mai exact, au prezentat oficial modelul Dacia Spring.

Advertisment

Conform estimărilor specialiștilor, noul model va costa sub 20.000 de Euro. Aceasta va fi disponibilă începând cu prima jumătate a anului 2021. Mai mult decât atât, dacă Guvernul României va continua programul Rabla Plus, românii își vor putea putea cumpăra noua Dacia Spring cu un preț sub 10.000 de euro. Prin acest progra, statul acordă o subvenție de 10.000 de euro pentru autoturismele electrice.

Advertisment

Mini-SUV de oraș

Conform imaginilor și datelor publiacte de reprezentații companiei Dacia, mașia va avea aspectul unui cross over. În plus, va fi dotată cu tehnologie modernă, precum faruri și stopuri 100% LED sau un sistem de iluminare ambientală.

De asemenea, fiind o mașină compactă și ușoară, Dacia Spring va avea o autonomie de aproximativ 200km. Aceasta este mai mult decât suficientă pentru o mașină de oraș, așa cum a fost ea prezentată.

Competitorii Daciei Spring vin tot din Grupul Renault

Deși se anunță a fi cea mai accesibilă mașină electrică de oraș din Europa, Dacia Spring nu este cu siguranță o noutate pentru piața automobileleor. Grupul Renault a lansat deja modelul K-ZE. Acesta se vinde pe piața din China pentru un preț de sub 8.000 de euro.

Mai mult, pe piața europeană, Renault comercializează în prezent modelul Zoe. Acest model este de asemenea 100% electric și are o autonomie de 400 de km. Cu toate acestea, Dacia rămâne una dintre puținele companii inovatoare din România. Nu putem decât să ne bucurăm de faptul că aduce un plus de imagine industriei din România.

Advertisment
Advertisment