Tehnologie

Cum vor funcționa cinematografele, după pandemie

Ridicare restricțiilor deja a început, ceea ce înseamnă că, probabil curând, vom putea merge și la cinematograf.

În România deja au intrat în vigoare unele măsuri de relaxare. Cinematografele ar putea fi și ele redeschise, întrucât Guvernul va anunța curând noi ridicări de restricții. Totuși, lucrurile vor fi diferite în industria filmului.

Schimbări semnificative pentru modul în care vor funcționa cinematografele

Pandemia de Covid-19 a afectat aproape toate domeniile lumii, inclusiv pe cea a filmului. Producția a numeroase filme și seriale a fost suspendată, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii virusului. De asemenea, nici filmele care erau gata de proiectare nu au mai putut fi văzute.

Studiourile de producție au făcut unele modificări. În loc de își proiecta filmele la cinema, unele au găsit alte metode a își prezenta producțiile. Astfel, s-a apelat la opțiunea pay-per-view sau on-demand. Altele au decis însă să amâne datele de lansare.

Odată ce cinematografele vor fi redeschise, vor apărea anumite reguli care nu existau înainte de pandemie. Astfel, pentru respectarea distanței sociale, modul în care vom merge la film va suferi modificări. Vor fi mai puțini oameni în sala, iar dezinfectările suprafețelor se va face des.

Acest lucru ar putea duce la mult timp pierdut și la costuri ridicate. Așadar, banii necesari acoperirii investiției unui film ar putea fi obținuți mult mai greu. Pentru a își crește veniturile, vor fi nevoiți să aducă oameni în sălile de cinema pentru o durată foarte lungă de timp.

Toate aceste lucruri ar putea duce la o amânarea a premierelor filmelor. Astfel va rezultă într-o lipsa de opțiuni din care oamenii pot alege atunci când merg la cinema. Decizia ține totuși de fiecare studio.

Filmele care au trecut în mediul online

Mai multe studiouri au decis să se folosească de platformele de streaming pentru a își prezenta producțiile. Universal Pictures a fost printre primele studiouri mari ce a s-a orientat către această metodă. Thrillerul The Invisible Man și alte câteva filme care se aflau în cinematografe, au trecut pe piața on-demand.

De asemenea, Dinsey a început în perioada pandemiei să folosească streaming. Compania a pus mai multe producții pe platforma Disney Plus. De exemplu, Artemis Fowl va fi disponibil pe serviciul de streaming începând cu luna iunie.

sursă: playtech.ro