Tehnologie

Cum Schimbă Imprimantele 3D Domeniul Arhitecturii

Dacă până în prezent, arhitecții făceau machete ale viitoarelor construcții manual, impremantele 3D au schimbat complet acest domeniu.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Software-urile de modelare 3D au reprezentat o adevărată revoluție pentru arhitecți. Dar nivelul detaliilor pe care îl oferă imprimantele 3D a schimbat complet industria construcțiilor în ultimii ani.

Fie că trebuie să creeze o machetă la scară, ori că au nevoie de piese în mărime reală, arhitecții pot realiza acum aceste lucruri cu doar câteva click-uri.

Advertisment

Modelele la scară se realizează mult mai ușor

Aproape orice proiect arhitectural are la bază o machetă în miniatură. Modelele la scară sunt ideale pentru a putea vizualiza scopul unei investiții imobiliare.

Advertisment

În trecut, acestea erau realizate manual, fie de către arhitecți, fie de companii externe specializate în astfel de proceduri. În prezent, însă, imprimantele 3D nu doar că realizează același lucru, dar sunt capabile să o facă mai bine.

În plus, precizia de care sunt capabile poate permite arhitecților să creeze stiluri mult mai complexe.

Elemente de design personalizate

Mai mult decât atât, imprimantele 3D sunt capabile să creeze adevărate „opere de artă”. Astfel, deseori, acestea sunt folosite nu doar pentru machete, ci chiar pentru realizarea unor obiecte arhitecturale ce vor fi integrate în construcția propriu-zisă.

Cu ajutorul acestor imprimante, arhitecții și designerii de interior pot crea obiecte de decor personalizate. Printre acestea, un exemplu unic, demn de menționat, ar fi printarea unor cărămizi ceramice cu design unic.

Viitorul imprimantelor 3D

Dacă în prezent, acestea sunt utilizate cu succes în domeniul arhitecturii, adevăratul potențial al imprimantelor 3D nu a fost încă pe deplin descoperit. Acestea pot crea modele dintr-o varietate de materiale: plastic, ceramică și chiar fier.

Când vine vorba despre viitor, există posibilitatea ca acestea să fie utilizate pentru „printarea” în întregime a unei case. Doar timpul va putea demonstra aceste situații, iar noi putem inova sau observa aceste schimbări.

Bonus: Top 3 Imprimante 3D

Fie că ești arhitect și ai nevoie, fie că ești pasionat și doar vrei să experimentezi, iată top 3, cele mai bune imprimante 3D de pe piață:

1. Original PRUSA i3 MK3s 

Prețul unei astfel de imprimante pornește de la aproximativ 800 de dolari, însă este extrem de recomandată de experții în domeniu, Livrează o calitate excelentă și este extrem de silențioasă (pentru o imprimantă 3d).

2. CEL-UK RoboxPro

Este ideală pentru printarea 3d în scopuri comerciale. Prețul de achiziție este de aproximativ 4000 de dolari, însă vine dotată și cu o suprafața de printare mai mare.

3. Ultimaker 2+

Cu un preț de aproximativ 2300 de dolari, aceasta imprimantă 3D are recomandări excelente din partea utilizatorilor. Mulți profesioniști din acest domeniu o recomandă ca fiind cea mai bună imprimantă 3d profesională.

Advertisment
Advertisment