Tehnologie

Cum Poți Crea Jocuri Video Cu Unity

Unity este cea mai mare platforma pentru crearea jocurilor video din lume. Iar în această perioadă oferă gratuit sute de ore de tutuoriale premium pentru ca tu să poți învăța game develompent.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Știm deja faptul că descărcările jocurilor pe telefon au crescut cu 39% după pandemia de Coronavirus. În aceste condiții, skill-urile game developer-ilor sunt extrem de căutate în această perioadă.

Ce este Unity

Pe scurt, putem spune că Unity este cel mai mare game engine din lume. Practic, această platformă conține extrem de multe feature-uri care pot ajuta la crearea (aproape) oricărui joc video.

Advertisment

Popularitatea crescută a acestuia în rândul programatorilor este datorată mai multor aspecte. Printre acestea, Unity integrează API limbajului de programare C# cu un Visual Studio. Acest lucru înseamnă că elementele grafice nu trebuie construite în mod expres programatic.

Advertisment

Cu toate acestea, pentru programatorii care nu vor să folosească studioul grafic, Unity poate utiliza JavaScript sau MonoDevelop. Depinde doar de tine ce vei alege!

Unity poate fi descărcat gratuit

Poate cel mai important aspect al acestei platforme este accesibilitatea. Unity 3D este oferit într-o variantă gratuită care funcționează perfect și în care vei putea programa primele tale jocuri.

Astfel Unity Personal este destinat programatorilor ale căror jocuri generează maxim 100.000 de dolari și poate fi descărcat de AICI.

Pentru cei dispuși să plătească, Unity Premium adaugă în plus anumite feateure-uri, acces la codul sursă al platformei, precum și suport în ceea ce privește programarea.

Indiferent de versiunea pe care o vei alege, te vei bucura de o comunitate extrem de extinsă. Deoarece Unity este alegerea principală a game develop-erilor, vei găsi ajutor foarte ușor. Există nenumărate forum-uri și comunități dispuse să îi ajute pe cei aflați la început de drum.

Tutoriale Gratuite Unity Premium

Pe fondul pandemiei de Covi-19, Unity a decis să ofere tuturor acces gratuit la tutorialele premium. Această ofertă este valabilă timp de 3 luni, până la data de 20 Iunie și se adresează acelora care doresc să învețe cum se creează un joc video.

Este interesant de menționat faptul că aceste tutoriale acoperă atât partea de cod, cât și cea de design. Astfel, la finalul cursurilor, ar trebui să poți crea primul tău joc pentru telefon.

 

Advertisment
Advertisment