Tehnologie

Cum Apar Informațiile False cu Privire la Coronavirus

Care sunt sfaturile bune și care sunt sfaturi greșite de care nu ar trebui să țineți cont?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În mediul online apar extrem de multe informații zi de zi. În plină pandemie de coronavirus, este necesar să facem distincția între sfaturile ce aduc în atenția noastră știri reale și cele false.

Pe internet există o grămadă de povești despre măsurile de protecție însă nu toate sunt adevărate. De asemenea, se fac tot felul de speculații cu privire la planurile guvernamentale de viitor.

Advertisment

Sfaturile false pot fi dăunătoare de aceea este necesar să le eliminați

În urma unui studiu de caz realizat de BBC veți putea afla care este adevărul.Spre exemplu, denumirea de „unchi cu masterat”, vine de la o presupusă sursă de informații

Advertisment

Povestea a pornit de la profilul de Facebook al unui bărbat din Marea Britanie de 84 de ani, și a ajuns în contul de Instagram al unui prezentator TV din Ghana. Prin drumul parcurs a trecut și prin pagina de Facebook a unor catolici indieni.

Chiar dacă postarea pare a fi în deplinătate legală lucrurile nu stau deloc așa. Informațiile par credibile însă acestea nu sunt fondate, au o baza zero.

Alte sfaturi care circulă pe net sunt legate de modul în care oamenii pot descoperi singuri dacă suferă de coronavirus. Se spune oamenilor să bea apă caldă iar dacă le curge nasul înseamnă că nu sunt infestați cu această bacterie. Totul este doar o poveste nefondată. De fapt sunt doar câteva cuvinte care amăgesc oamenii.

Totul depinde de puterea cuvintelor

Această postare a fost inițial preluată de Glen din India, care a postat-o la rândul său pe un grup de Facebook. Așa ajunge pe pagina creștinilor catolici și apare ideea de unchiul cu masterat care lucrează la spitalul din Shenzhen”.

În toată această poveste nu este vorba despre unchiul lui. Prin sfaturile din postare li se spunea oamenilor cum să se spele pe mâini și ce să facă să se protejeze împotriva coronavirusului.

Aici apar și câteva informații înșelătoare. Apar descrieri amănunțite despre cum evoluează boală în contextul în care medicii susțin că simptomele diferă și nu există un tipar exact.

Se pare că sfaturile greșite prind bine la public

În doar câteva săptămâni, postarea s-a răspândit destul de mult. Totul a început pe data de 27 februarie, de la bărbatul de 84 de ani, numit Peter.

Peter a făcut postări similare cu a lui Glen însă aduce și informații înșelătoare. Postarea lui Peter a fost verificată de către site-urile Full Fact și Snopes și s-a demonstrat că nu toate informațiile erau adevărate.

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA și Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie informațiile despre răspândirea coronavirusului s-au dovedit a fi false.

Advertisment
Advertisment