Tehnologie

 Crezi că MacBook-ul tău este ferit complet de viruși? Află că…

În ciuda faptului că MacBook-ul este recunoscut ca fiind mult mai sigur decât laptopurile cu sistem de operare Windows sau Linux, în realitate, și aceste dispozitive sunt predispuse virușilor sau programelor de tip malware.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Având în vedere popularitatea produselor Apple în rândul oamenilor de business, din ce în ce mai mulți heackeri targetează vulnerabilitățile MacBook-urilor. Acestea fiind spuse, specialiști recomandă utilizatorilor acestor dispozitive să se gândească din ce în ce mai serios la securitate.

Mark Zuckerberg se ferește de hackeri

Un fapt mai puțin cunoscut este acela că Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Facebook, își acoperă camera laptopului pentru a se feri de eventuale atacuri ale heackerilor. Și nu este singurul… Directorul FBI, James Comey, și mulți alți oficiali și politicieni procedează astfel.

Advertisment

Dacă până în prezent nu auzeam foarte des vorbindu-se despre dispozitive Apple atacate, de curând am observat din ce în ce mai multe programe de tip malware, care se instalează fără ca utilizatorul să își dea acordul.

Advertisment

Cel mai des, oamenii pică prada răufăcătorilor făcând click pe link-urile din interiorul unor emailuri sau mesaje suspecte. Vezi AICI cum te poți proteja de astfel de situații.

Cum îți poți proteja MacBook-ul de criminalii cibernetici

Apple lucrează constant la îmbunătățirea securității dispozitivelor sale, iar fiecare update aduce noi capabilități de protecție. Cu toate acestea, deși au un firewall care blochează atacurile utilizatorilor online, Apple nu oferă un program special anti virus sau anti spyware.

Dacă vrei să fii complet protejat împotriva heackerilor, sfatul nostru este să instalezi un program Antivirus.

Antiviruși pentru Apple MacBook

Cel mai probabil, chiar dacă ai un MacBook, nu te-ai gândit niciodată la instalarea unui Antivirus. Tocmai deoarece aceste dispozitive sunt mai protejate decât cele cu sistem de operare Windows.

Cu toate acestea, iată câteva programe care te pot proteja de atacurile nedorite:

  1. TotalAV – Gratuit

Acest antivirus este folosit de peste 10 milioane de utilizatori din întreaga lume și dispune de un sistem de protecție multi-level.

  1. Norton – de la 40 de Dolari pe an

Norton este poate cel mai cunoscut Antivirus din lume. Acesta oferă protecție PC-urilor, Mac-urilor, dar și telefoanelor mobile.

Așadar, dacă ai un MacBook și credeai că ești ferit de heackeri, ar fi bine să începi să îți faci griji cu privire la securitate. Începe de acum și ia-ți măsuri de precauție pentru a te proteja de atacurile cibernetice.

Advertisment
Advertisment