Tehnologie

Cele Mai Detestate Limbaje de Programare Printre Programatori

Programarea este un domeniu extrem de interesant și foarte mute persoane aspiră la un job în domeniul IT. Dar anumite limbaje sunt pur și simplu detestate de majoritatea developer-ilor...

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Atunci când un limbaj de programare este detestat de majoritatea programatorilor, acesta devine oare mai bine plătit? Din moment ce mai puține persoane îl folosesc, este posibil ca acest lucru să fie adevărat.

Știm deja care sunt cele mai bune limbaje de programare pe care le poți învăța în 2020. Acum este timpul să le descoperim pe cele „mai puțin bune”(?).

Advertisment

Ce face un limbaj de programare bun

Toate calitățile unui limbaj de programare ideal sunt oarecum greu de definit. Cu toate acestea, majoritatea programatorilor definesc un limbaj bun atunci când acesta:

Advertisment
  • Are o sintaxă simplă;
  • Nu este inutil de complex;
  • Conține un set puternic de librării și resurse;
  • Este suficient de flexibil pentru a rezolva aceiași problemă în moduri diferite;

În realitate, putem spune că un limbaj de programare bun este un limbaj pe care să îl înțelegi. În esență, codul ar trebui să fie suficient de ușor de citit și de explicat, pentru a putea permite colaborarea.

Adesea, cele mai utilizate limbaje de programare sunt Java sau Python, iar pentru partea de front end, cei mai mulți web designeri învață JavaScript și diverse framework-uri.

Iar acum, iată…

Topul celor mai detestate limbaje de programare:

#1: VBA

VBA este limbajul utilizat pentru programarea în Excel. Dacă formule edin Excel nu erau suficiente, cei de la Microsoft au complicat și mai tare lucrurile, dezvoltând un limbaj propriu pentru acest software.

Conform statisticilor, se pare că 75.2% dintre programatori urăsc VBA-ul.

#2: Objective-C

Spre deosebire de VBA, care aproape că nu este deloc utilizat, Objective-C este un limbaj extrem de complex. De asemenea, foarte multe companii folosesc această tehnologie în tool-urile interne.

În plus, până la apariția SWIFT, acesta era limbajul principal pentru dezvoltarea aplicațiilor iOS sau macOS.

#3: Assembly

Limbajele assembly sunt acele tehnologii low-level care oferă instrucțiuni binare microprocesoarelor. Având o aplicabilitate restrânsă, foarte puține persoane ajung să învețe aceste limbaje de programare.

Totuși, se pare că și cei care ajung să lucreze cu assembly le urăsc și se reprofilează rapid către alte tehnologii.

Totuși, după cum spuneam la început, fiind un limbaj mai puțin apreciat, acesta este și destul de bine plătit. În SUA, salariul mediu al unui programator Assembly este de 80 de mii de dolari pe an.

Advertisment
Advertisment