Tehnologie

Cele Mai Bune Limbaje de Programare pe Care le Poți Învăța în 2020

Tehnologia înseamnă cu siguranță evoluție, iar până acum, aceasta a ajutat omenirea în nenumărate moduri. Iată 4 tehnologii pe care ar trebui să le înveți în 2020 pentru a avea succes.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Dacă te-ai hotărât să înveți programare, ți-am pregătit mai jos o listă cu tehnologiile pe care trebuie să le stăpânești în 2020. În plus, chiar și dacă nu ai veleități de developer, ar fi bine să știi care sunt limbajele de programare cele mai populare. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele…

#1: Inteligența Artificială (AI)

Inteligența artificială se află în trend și este la mare căutare în 2020. În ziua de astăzi, computerele au devenit foarte capabile. Acestea pot analiza, examina, studia sau chiar gândi fără intervenția umană.

Advertisment

În plus, aproape toate marile companii Tech au integrat inteligența artificială în tehnologiile lor. Siri, de la Apple, sau Google Assistant sunt doar două exemple uzuale de inteligență artificială.

Advertisment

#2: Internet of Things (IoT)

Având în vedere faptul că din ce în ce mai multe dispozitive sunt conectate la internet, IoT va exploda cu siguranță în anii ce urmează. Doar în 2020, se estimează că peste 30 de milioane de dispozitive vor folosi internetul.

Învățând tehnologia IoT, vei deprinde skill-uri precum analiza, cloud sau automatizare. Este un drum excelent, dar poate fi destul de greu.

#3: Angular

Angular este una dintre tehnologiile aflate în plină expansiune. De asemenea, acest framework este poate cel mai folosit de majoritatea companiilor IT.

Învățând Angular, vei putea dezvolta interfețe grafice extrem de captivante, dar și performante în același timp. De la aplicații de Travel și până la platforme video, Angular îți va oferi posibilități (aproape) nelimitate.

#4: Blockchain

În viitorul apropiat, toate companiile financiare vor avea la bază tehnologia blockchain. Conform statisticilor, în 2020, 77% dintre aceste instituții sunt deja pregătite pentru integrarea blockchain în sistemele proprii.

În plus, un alt motiv pentru care ar trebui să înveți această tehnologie este salariu. Cel mai mic salariu al unui programator cu astfel de cunoștințe pornește de la 10 mii de euro pe lună.

Cu toate acestea, cel mai important este să alegi tehnologia sau limbajul de programare care ți se potrivește. După cum se spune… „fă ceea ce îți place și nu vei munci o zi în viața ta”. La final de zi, viața este despre a face ceea ce ne place. Nu te lăsa influențat de numere sau statistici.

 

Advertisment
Advertisment