Tehnologie

Ceasul Apocalipsei va bate în anul 2040

Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă și când va fi sfârșitul lumii, însă un program de calculator, denumit World One, a prezis că acesta poate avea loc în anul 2040.

Advertisment
Advertisement

Graficele au arătat o traiectorie descrescătoare pentru planetă

Este posibil ca un program de calculator să prezică viitorul omenirii mai bine ca orice clarvăzător? Există un model computerizat, dezvoltat de însăși părintele dinamicii sistemelor, Jay Forrester, care a ajuns la concluzia că ceasul Apocalipsei va bate în anul 2040. Când a început să fie calculată soarta omenirii, programul a verificat și creșterea populației și nivelul de poluare, dar și felul în care sunt dispuse resursele naturale și calitatea globală a vieții. Rezultatul? Graficele au indicat o traiectorie descrescătoare pentru planetă.

Advertisment

Anul 2020 va fi unul critic pentru întreaga omenire

Advertisment

Mai mult, modelul World One a menționat că anul 2020 va fi unul critic pentru întreaga omenire, iar în timp poluarea va fi atât de mare încât va duce la o scădere drastică a populației. Dacă nu se vor lua măsuri, Jay Forrester a tras un semnal de alarmă afirmând că “dacă se va merge în același ritm în jurul anilor 2040 și 2050, viața civilizată de pe planetă va înceta să existe”.

 

Advertisment
Advertisment