Tehnologie

Ce trebuie să faci pentru a menține securitatea adresei tale de Gmail

Odată cu evoluția tehnologiei evoluează și hackerii. În aceste condiții, este extrem de important să știi ce ai de făcut pentru a îți proteja adresa de email de un eventual atac cibernetic.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Gmail este un serviciu de email gratuit oferit de Google și are miliarde de utilizatori, dar probabil că știai acest lucru deja.

Tocmai datorită numărului mare de utilizatori, foarte mulți heackeri targetează aceste conturi și fac tot posibilul să exploateze vulnerabilitățile.

Advertisment

Parola contului este cea mai importantă

Metoda principală prin care criminalii cibernetici obțin acces la adresele de email se numește brute force attack. Aceștia, practic, încearcă milioane de combinații, în speranța că una dintre ele va funcționa.

Advertisment

De aceea, experții în securitate online recomandă în primul și în primul rând setarea unei parole puternice, dar și actualizarea (schimbarea) periodică a acesteia.

O parolă considerată puternică ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

  • Are cel puțin 6 caractere (cifre, litere, simboluri etc.)
  • Este o combinație de cifre, litere și simboluri (#, @, !, % etc.)
  • Conține cel puțin o literă de tipar

Altă regulă de aur în stabilirea unei parole este ca aceasta nu trebuie să conțină nume sau cuvinte.

Nu în ultimul rând, parola trebuie să fie unică, personală și să nu o împărtășești niciodată, nimănui.

Nu deschideți mesajele suspecte

O altă metodă de obținere a parolelor se numește phishing. Heackerul „pescuieșye” datele chiar de la tine. Cum funcționează? Cel mai des, vei întâlni această metodă sub forma unui email care aparent vine din partea companiei Google. Acest mesaje te va informa cu privire la necesitatea de a schimba parola.

În realitate, dacă verifici adresa de email a celui de la care ai primit mesajul, vei observa că acesta nu are nicio legătură cu Google.

Sfatul specialiștilor în acest caz este să nu dați click pe link-urile din mesajele suspecte și să raportați imediat incidentul către furnizorul serviciului de email.

Actualizați aplicațiile

Fiecare update al aplicațiilor vine în general cu o securitate mai bună. De aceea, o altă metodă de a preveni atacurile o reprezintă actualizarea acestora ori de câte ori este necesar și posibil.

Google este una dintre cele mai mari companii de IT din lume. Reprezentații acesteia dau asigurări că serviciul lor de email se numără printre cele mai sigure din lume.

Cu toate acestea, pentru că și criminalii găsesc constant noi metode de a îți fura identitatea, sperăm că acum vei știi tot ce este necesar pentru a te proteja în online și pentru a te feri de atacurile cibernetice.

Advertisment
Advertisment