Tehnologie

Ce Poți Face Pentru a Crește Viteza Router-ului WiFi

Iată câteva sfaturi care vor crește performanțele router-ului Wi-Fi pe care îl folosești în prezent acasă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Dacă lucrezi de acasă pentru prima dată, este posibil ca router-ul de internet să îți dea bătăi de cap. În timp ce internetul de la locul de muncă poate fi mult mai stabil, cel de acasă ar putea funcționa mai greu.

Cum statul în casă echivalează cu mai mult timp pentru internet, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta.

Advertisment

Verifică viteza internetului

Unul dintre aspectele pe care ar trebui să le verifici este dacă primești sau nu viteza pentru care plătești. Întâi de toate, verifică pe Fast.com care este viteza reală a internetului.

Advertisment

Este demn de menționat faptul că router-ul Wi-Fi poate reduce viteza internetului, comparativ cu cea primită prin cablu. De asemenea, cu cât ești mai departe de router, cu atât viteza va fi mai mică.

Dacă ai nevoie de internet stabil, cea mai bună variantă este aceea de a mufa laptopul direct la cablu. Dacă, totuși, trebuie să conectezi mai multe dispozitive la internet, iată câteva care te-ar putea ajuta.

Poziționează router-ul mai sus

Unul dintre cele mai simple trucuri este acela de a muta router-ul într-o altă locație. Specialiștii recomandă ca acestea să fie montate cât mai sus pe perete, astfel încât semnalul să nu fie distorsionat de alte obiecte din casă.

În plus, acesta ar trebui poziționat cât mai central în casă și cât mai departe de obiecte metalice sau alte electronice. Dacă nu observi nicio schimbare, va trebui să încerci o altă poziție.

Nu există o „rețetă a succesului” în privința poziționării router-elor. Încearcă și cu siguranță vei descoperi un loc în care viteza internetului să funcționeze la capacitate maximă.

Actualizează software-ul router-ului

Ceea ce foarte multe persoane nu știu, este faptul că router-ele primesc regulat update-uri. Cu toate acestea, va trebui ca tu să le instalezi manual.

Pentru acest lucru, accesează interfața pentru administrarea router-ului. De obicei, adresa pentru acest portal este 192.168.1.1 sau 192.168.0.1 Totuși, poți verifica datele de acces în manual sau pe spatele dispozitivului.

Odată ajuns aici, un alt sfat util pe care ți-l putem da, este acela de a modifica parola de acces a router-ului.

Advertisment
Advertisment