Tehnologie

Bitdefender Ajută la Combaterea Atacurilor Informatice

Bitdefender oferă soluții de securitate pentru toate instituțiile sanitare din lume în mod gratuit

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În această perioadă deosebit de dificilă în care coronavirusul face ravagii la nivel global Bitdefender vine în sprijinul instituțiilor sanitare.

Compania va pune la dispoziția tuturor soluții optime de securitate. În situația în care numărul atacurilor informatice crescut în mod vizibil există un real pericol cu privire la criptarea informațiilor din spitale.

Advertisment

Atacurile cibernetice au început încă din luna februarie și au ajuns la un număr dublu în martie. În contextul în care lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece este de așteptat ca numărul atacurilor informatice să fie cu mult mai mare.

Advertisment

Sistemele informatice sunt atacate de hackeri cu experiență

Statisticile arată că România se află pe locul 9 în topul mondial al țărilor care sunt vizate de hackeri. Faptul că apar tot mai multe atacuri informatice legate de coronavirus este de-a dreptul îngrijorător.

America se află pe primul loc în ceea ce privesc atacurile cibernetice. Aceasta este imediat urmată de Turcia, Franța, Anglia, Germania, Italia și Spania.

Campaniile de malware au vizat în primul rând țările cele mai grav afectate de coronavirus. Acolo unde au existat cele mai multe persoane infectate au fost cele mai multe atacuri cibernetice.

Compania de securitate informatică Bitdefender oferă un real ajutor instituţiilor sanitare de pretutindeni

Toate cabinete stomatologice și oftalmologice dar și spitalele publice sau private vor avea acces gratuit la portofoliul de produse Bitdefender. Trebuie doar să se trimită o solicitare pentru a beneficia de protecție mărită.

În ceea ce privesc organizaţiile care au peste 1.000 de angajați, Bitdefender oferă un serviciu de administrare a securității informatice. În acest fel toate instituțiile sanitare pot beneficia de maximă securitate.

Accesul unităților sanitare la soluțiile de protecție oferite de către această companie va fi posibil cel mai probabil la sfârșitul lunii iunie. Securitatea instituțiilor se va face pentru o perioadă de 12 luni.

În contextul în care spitalele se confruntă cu reale probleme zi de zi atacurile informatice reprezintă un real pericol. Hackerii ar putea bloca datele medicale ale pacienților internați ceea ce ar pune personalul medical în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în mod optim.

În alte situații similar hackerii au infectat dispozitive medicale cu ransowmare. Apoi au cerut recompensă o sumă considerabilă de bani pentru a reda accesul la date. Chiar și anumite spitale din România au avut de suferit de pe urma acestor atacuri.

În această perioadă cele mai vizate informații sunt cele despre proceduri medicale sau terapii folosite pentru tratarea infecției cu coronavirus.

De asemenea, sunt vizate și produsele medicale de mare importanță pentru anumite categorii de persoane care nu sunt disponibile în stoc. De cele mai multe ori mesajele trimise de la Hackeri sunt în numele NATO sau UNICEF.

Advertisment
Advertisment