Tehnologie

Apple Achiziționează Dark Sky și Anunță Retragerea Aplicației din Google Play

Dark Sky este una dintre cele mai populare aplicații de vreme pentru Android. Achiziționată de curând de cei de la Apple, aceasta nu va mai fi disponibilă in Magazinul Play.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Până de curând, majoritatea utilizatorilor de Android se bazau pe Dar Sky pentru starea meteo. Cum Apple a achiziționat această companie de curând, aceștia au decis să retragă suportul pentru utilizatorii de Android.

Până când va funcționa Dark Sky pe Android

Anunțul achiziției a fost făcut de către Dark Sky pe blogul acestora, fără a se face mențiunea sumei achitate. În timp ce aplicația pentru iOS nu se va schimba cu absolut nimic, versiunea pentru Andoid și cea pentru Wear OS vor fi retrase din Google Play pe data de 1 Iulie 2020.

Advertisment

De asemenea, aceștia au anunțat că vor închide și website-ul darksky.net. Cu toate acestea, utilizatorii care au plătit subscripția anuală în valoare de 2.99 dolari, pot sta liniștiți, întrucât suma le va fi restituită în totalitate.

Advertisment

Cele mai bune alternative la Dark Sky

Vestea cea bună este că Google Play are mai multe aplicații care folosesc API-ul Dark Sky. Practic, acest lucru înseamnă că vei putea avea acces la aceleași date, dar sub o altă interfață. Iată câteva dintre acestea:

#1. AccuWeather

AccuWeather este poate cea mai cunoscută alternativă a Dark Sky. Totuși, interfața pare mai „aglomerată” comparativ cu Dark Sky. Cu toate acestea, informațiile de pe Accu sunt cu siguranță foarte actuale și te vor ajuta să înțelegi predicțiile meteo.

#2. Appy Weather

Appy Weather va continua să utilizeze datele din Dark Sky API până la finalul anului 2021. Interfața acestei aplicații este extrem de plăcută, iar pe alocuri chiar seamănă cu Dark Sky. Fiind o platformă relativ nouă pe piață, cu siguranță va mai primi îmbunătățiri pe parcurs.

#3: Today Weather

La fel ca și Appy, aceștia folosesc inclusiv datele Dark Sky. Așadar, dacă vrei să primești aceleași informații cu care erai obișnuit, aceasta este o alternativă foarte bună. În plus, Today Weather îți oferă posibilitatea să alegi între alte 10 surse de informație meteo.

Advertisment
Advertisment