Tehnologie

Android Pregătește Propria Versiune de AirDrop

În timp ce utilizatorii de Apple se bucură de capabilitățile AirDrop, Android pregătește un serviciu similar, numit Fast Share.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Conform surselor, Google pregătește un nou sistem de distribuire, asemănător cu AirDrop, de la Apple. Acesta se va numi Fast Share și va fi disponibil curând.

Fast Share – Pe surse

Deși nu a fost anunțat oficial de Google, analiștii din domeniul Tech au făcut cercetări din care a reieșit faptul că File Share va fi disponibil curând. Asemeni AirDrop, acesta le va permite utilizatorilor să distribuie fișiere atunci când se află în apropiere.

Advertisment

Referințele care au condus la depistarea acestui feature au fost depistate într-o secțiune Android privind anumite bug-uri ale sistemului de operare: „When sharing files with Fast Share between two Pixel 4 devices…“.

Advertisment

Indiferent de denumire, important este că de acum, și utilizatorii de Android vor avea propria versiune de AirDrip.

Beam

Versiunea similară a Fast Share, disponibilă în prezent pentru dispozitivele Android, se numește Beam. Aceasta folosește protocolul NFC pentru a transmite informația între două dispozitive.

Pentru a putea inițializa transferul, utilizatorii sunt nevoiți să atingă spatele dispozitivelor între ele. Cu toate acestea, pentru că nu era suficient de rapid, comparativ cu competitorii, Google a renunțat la Beam anul trecut, odată cu lansare Android 10.

Lansarea Fast Share

Zvonurile privind introducerea acestui serviciu au apărut încă de anul trecut. Noi speculații, însă, sugerau faptul că Google v-a anunța feature-ul în Mai, cu ocazia Google I/O. Cu toate acestea, cei de la Google au amânat acest eveniment, din cauza pandemiei de coronavirus.

Așadar, tot ce putem face în prezent este să așteptăm ca această situație de criză să se sfârșească. Nu uitați, sănătatea trebuie să rămână pe primul loc. Între timp, rămâneți în casă și informați-vă doar din surse oficiale.

Advertisment
Advertisment