Tehnologie

4 Predicții din Tech Pentru Acest Deceniu

Ultimii 10 ani au adus schimbări majore în tehnologie. Dar oare ce ne așteaptă pe drumul spre 2030? Descoperă 4 predicții în tehnologie.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Un deceniu în urmă, telefonul momentului era iPhone-ul 3GS. Ecranul acestuia avea 3.5” și era considerat cel mai performant de pe piață. Astăzi, iPhone XS are un ecran de 6.5” și capabilități la care nici nu ne gândeam în 2010.

Așadar, la ce ar trebui să ne așteptăm până în 2030? Iată câteva predicții ale specialiștilor din domeniu:

Advertisment

4. Mașini / Taxiuri Zburătoare

Din ce în ce mai multe companii se zbat pentru a produce prima mașină zburătoare din lume 100% funcțională. De curând, o companie din Indonezia a testat un prototip de taxi zburător și speră că acestea vor putea intra în producție.

Advertisment

Cel mai probabil, în următorii 5 ani, această tehnologie va fi disponibilă tuturor. Iar în momentul în care vor fi introduse, cu siguranță vom scăpa de aglomerațiile de la orele de vârf.

3. Inteligența Artificială

Există nenumărate teorii ale conspirației conform cărora roboții vor prelua conducerea planetei. În realitate, acest lucru este imposibil. Cu toate acestea, inteligența artificială va evolua extrem de mult și va veni în ajutorul oamenilor.

Extrem de multe companii din IT își îndreaptă atenția spre automatizare. Acest lucru deschide, de asemenea, oportunități pentru cei care vor să învețe programare. Iată câteva tehnologii pe care ar trebui să le înveți în 2020 pentru a avea succes în IT&C.

2. Încetinirea procesului de îmbătrânire

Tehnica CRISPR de modificare a genelor a avansat, și va continua să evolueze extrem de mult în următorii ani. Cel mai probabil, efectele acestei tehnologii se vor regăsi în principal în existența umană.

Chestiuni precum îmbunătățirea calității alimentelor, sau chiar eradicarea bolilor, vor conduce la încetinirea îmbătrânirii. De asemenea, experții cred că acestea ar putea prelungi speranța de viață a oamenilor în viitor.

1. Emigrarea în spațiu

Nasa și SpaceX se „duelează” în prezent pentru cucerirea spațiului din afara planetei noastre. Cele două speră ca până în 2050 să poată trimite oameni pe Marte. Mai mult, miliardarul Elon Musk speră să poate coloniza Planeta Roșie până în 2030.

Desigur, doar timpul va putea demonstra toate acestea. Noi, însă, putem alege să fim spectatori, sau să participăm activ în inovație. Dacă vrei să faci parte din schimbare, mobilizează-te, căci „trenul acesta abia pleacă din gară”.

Advertisment
Advertisment