Tehnologie

3 Sfaturi Pentru a Face Telefonul Android Mai Eficient

Android este unul dintre cele mai populare sisteme de operare din întreaga lume. Parte a succesului se datorează faptului că este un serviciu open-source ce le permite producătorilor să îl personalizeze.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Google face cu siguranță update-uri constant, pentru a îmbunătăți performanțele sistemului de operare Android. De asemenea, producătorii de telefoane (Samsung, Huawei etc.) adaugă funcții și feature-uri personalizare.

Cu toate aceste schimbări, utilizatorilor le poate fi greu să mențină ritmul. Totuși, există câteva aplicații care te vor ajuta să eficientizezi performanțele telefonului tău Android.

Advertisment

Dezinstalează sau dezactivează aplicațiile standard

Majoritatea telefoanelor au anumite aplicații pre-instalate, care de cele mai multe ori nu sunt de ajutor pentru utilizatori. Din fericire, le vei putea dezinstala destul de ușor din PlayStore.

Advertisment

Cu toate acestea, există alte aplicații care fac parte din sistem și pe care nu le vei putea șterge. Aceste aplicații consumă resurse, deși de cele mai multe ori nu le vei utiliza.

Pentru a eficientiza performatele telefonului, poți naviga în setările telefonului, de unde le poți dezactiva. Astfel, aplicațiile pre-instalate de care nu ai nevoie nu vor mai funcționa în backgroundiar telefonul tău va funcționa mai rapid.

Activează opțiunea Developer

O parte din opțiunile avansate ale telefonului sunt ascunse într-un meniu secret. Acestea se numesc Developer Options și te vor ajuta să activezi feature-uri precum viteza animațiilor sau USB debugging.

Pentru a activa acest meniu, apasă butonul „Despre telefon” din setări și caută numărul telefonului (build number). Odată identificat, apasă de 7 ori pe acesta, iar la final va apărea un mesaj care te informează că ești developer.

Meniul Developer va fi disponibil în partea de jos a meniului de setări ale telefonului.

Activează funcția autofill

Autofill este acea funcție care completează automat datele în browser (pe internet). Aceasta este extrem de utilă, în special pentru completarea parolelor salvate.

Totuși, deși te poate ajuta să nu mai scrii manual datele de logare, aceasta poate fi și extrem de periculoasă. Adesea, telefoanele Android sunt destul de vulnerabile la atacurile hacker-ilor.

Dacă protecția datelor tale personale este mai importantă decât comoditatea, alege să introduci manual numele de utilizator și parola ori de câte ori te autentifici pe un website.

Advertisment
Advertisment