Tehnologie

3 Motive Pentru a Învăța Python Începând de Acum

Programarea este un skill extrem de bine văzut de toți angajatorii din România, iar Python este poate cel mai căutat limbaj de programare din toată lumea.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Cum ai reacționa dacă ți-aș spune că un programator junior câștigă aproximativ 3500 de lei pe lună? Dar dacă ai știi că Python îți poate aduce un salariu de minim 4000 lei încă din training?

Ei bine, dacă asta nu te-a convins deja să înveți un limbaj de programare popular în 2020, cu siguranță următoarele motive o vor face!

Advertisment

#1: Ușor de învățat

Python este un limbaj de programare extrem de ușor. Comparativ cu alte limbaje, acesta se aseamănă foarte mult cu limba engleză în sine.

Advertisment

Sintaxa acestuia este caracterizată de foarte puține reguli și cazuri speciale. În plus, acesta este de asemenea ușor de citit. Astfel, vei putea înțelege cu ușurință codul scris de alt programator și vei putea corecta sau continua proiecte existente.

În ceea ce privește practica, chiar și un începător ar putea deprinde skill-urile pentru programarea unui joc în Python în doar câteva zile.

#2: Cross-Platform

Cross-platform înseamnă că Python funcționează pe mai multe sisteme de operare. Fie că ai un programezi pentru MacOS, Windows sau Linux, codul tău va funcționa fără nicio problemă.

Mai mult decât atât, acesta poate fi integrat cu Java, componente .NET sau chiar librării C sau C++. Astfel, fără să îți dai seama, vei învăța și alte limbaje de programare.

#3: Se folosește în AI și Machine Learning

Python este poate cel mai popular limbaj pentru machine learning și inteligența artificială. Acesta se poate folosi cu succes pentru a construi diverși algoritmi folosind statistici, care permit computerelor să execute diferite acțiuni.

Librării precum Theano, Scikit-learn sau Tensorflow te vor ajuta în procesele de machine learning. De asemenea, pentru AI, vei avea acces la mai multe librării, printre care și Keras.

Nu în ultimul rând, Python este un limbaj foarte popular. Astfel, se bucură de o comunitate extinsă, unde vei putea găsi ajutor ori de câte ori vei întâmpina o problemă.

Advertisment
Advertisment