Extern

Transport Public gratuit in Luxembourg

Xavier Bettel , membru al Partidului democrat, va realiza un guvern de coaliție împreună cu Partidul Muncitorilor Socialiști și partidul Verzilor

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Luxembourg este prima ţară europeană care a decis să ofere începând de azi transportul public gratuit, initiativă prin care Guvernul încearcă să reducă traficul uriaș și ambuteiajele din micul Ducat de Luxembourg. Biletele de călătorie pentru trenuri, tramvaie și autobuze vor fi eliminate , în conformitate cu planurile guvernului de coaliție reales, condus de Xavier Bettel, care a fost nominalizat miercuri pentru un al doilea mandat că prim ministru.

Xavier Bettel , membru al Partidului democrat va realiza un guvern de coaliție împreună cu Partidul Muncitorilor Socialiști și partidul Verzilor.

Advertisment

Primul ministru a promis să țînă cont de protejarea mediului în timpul campaniei electorale recente

Bettel a revenit în guvern că prim ministru după alegerile recente, Sondajele de opinie anterioare sondajului din octombrie au indicat faptul că partidul socialist creștin.

Advertisment

Christian Social People (CSV) – condus timp de 19 ani de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker – va pune capăt celor cinci ani în care Bettel a deținut funcția de prim-ministru. CSV a pierdut totuși locuri în Parlament, în timp ce partidul Verzilor a obținut trei locuri. Rezultatul a oferit coaliției 31 de locuri în camera parlamentară de 60 de locuri.

Politică noului guvern care a provocat și dezbateri controversate, cum a fost cea a legalizării achiziției, deținerii și consumului de canabis pentru uz recreativ.

O serie de oraşe din lume au mai adoptat astfel de măsuri de oferire a transportului public gratuit, dar ministrul Transporturilor din Luxembourg a spus că măsură de azi vizează o ţară întreagă, nu doar capitală. Transportul în comun va fi gratuit, începând de azi,iar această inițiativa va urmă să afecteze în jur de 40% dintre gospodării şi va aduce o economie de circa 100 de euro pe an pentru locuitori. Această inițiativa face parte dintr-un plan de protejare a mediului și reducere a traficului aglomerat.

Luxembourg City capitală micului stat din centrul Europe

suferă de unele dintre cele mai grave congestii de trafic din lume. Cu o populație stabilă de 110.000 de oameni, Luxembourg City are încă 400.000 de navetiști care vin în oraș pentru a lucra. Un studiu a sugerat că șoferii din Luxembourg au petrecut în medie 33 de ore în blocaje de trafic anul trecut. În timp ce țara în ansamblu are 600.000 de locuitori, aproape 200.000 de oameni care locuiesc în Franța, Belgia și Germania trec zilnic granița pentru a lucra în Luxembourg.

Autoturismele proprietate personală sunt cele mai folosite ca mijloc de transport în ţară. Potrivit unui sondaj efectuat anii trecuți, maşinile erau folosite în proporţie de 47% pentru călătorii spre job iar majoritatea timpului pentru distracție și agrement. Autobuzele erau folosite în proporție de 32% pentru deplasările spre locul de muncă, iar trenurile erau folosite în procent de 19%. Prin comparaţie, în Paris, 69% dintre angajați, folosesc transportul în comun.

Advertisment
Advertisment