Extern

Număr record de victime în ultimele 24 de ore, în Spania

Pandemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime. Spania, țară acolo unde situația este una îngrozitoare, anunță un număr record de victime în ultimele 24 de ore

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Covid-19 face din ce în ce mai multe victime pe tot globul. La nivel mondial, au fost înregistrate peste 870 000 de cazuri de infectare cu virusul provenit din China. Acesta provoacă și numeroase decese.

Italia, Spania, Germania și Statele Unite sunt printre țările cele mai afectate. În Italia sunt peste 105 000 de cazuri confirmate și peste 12 000 de decese. Statele Unite are cele mai multe persoane depistate din întreagă lume.

Advertisment

Situație dezastruoasă în Spania. Număr record de victime

A fost anunțat un număr record de victime ale coronavirusului în ultimele 24 de ore. 864 de morți au fost în Spania, bilanțul total al victimelor ajungând la 9 053 de oameni la nivel local.

Advertisment

Bilanțul acesta este cel mai mare anunțat până acum de țara respectivă. Miercuri, numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul asiatic a trecut de 100 000, conform Ministerului Sănătății.

În Spania, poliția patrulează pe străzi pentru a se asigura că oamenii rămân în case. Amenzile pentru nerespectarea carantinei sunt cuprinse între 600 și 1 000 de euro.

Inițial, spaniolii au subestimat pericolul coronavirusului. Atunci când pandemia făcea deja numeroase victime în Europa, Spania organiza concerte și evenimente publice. La acestea, participau sute sau chiar mii de oameni.

Probleme uriașe în întreaga lume

Italia este cea mai afectată țară din Europa. În ultimul timp a început să scadă numărul zilnic de infectări. Pe de altă parte, bilanțul deceselor este în creștere. Situația este scăpată de sub control, iar medicii fac tot posibilul pentru a ameliora răspândirea.

În Statele Unite, au fost 865 de morți în termen de 25 de ore. Bilanțul total a devenit mai mare decât cel din China, țară de unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

O situație alarmantă e și în România. Țara noastră a intrat în Scenariul 4, fiind până în prezent peste 2 200 de cazuri și 85 de decese. România se află în izolare totală pentru a se stopa răspândirea virusului.

Un motiv important al evoluției pandemiei l-a reprezentat iresponsabilitatea cetățenilor. În întreagă lume, oamenii ignorau sfaturile autorităților, alegând să iasă din locuințe fără a avea motive întemeiate.

Advertisment
Advertisment