Extern

Japonia Discută Despre Anularea Olimpiadei De La Tokyo

Japonia începe în sfârșit discuțiile privind amânarea Olimpiadei de la Tokyo 2020 după săptămâni de refuzuri, deoarece oficialii recunosc „facem planuri alternative”.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Organizatorii Olimpiadei din Japonia au început în sfârșit să pregătească pentru amânarea Jocurilor din această vară, susțin rapoartele

. Cel mai mare eveniment sportiv la nivel mondial, care se desfășoară doar o dată la patru ani, a fost cufundat în îndoială, deoarece pandemia coronavirusului aduce sportul de pe glob. Euro 2020 a fost deja împins înapoi până anul viitor, iar alte evenimente de vară, precum Wimbledon, par din ce în ce mai puțin probabil.

Advertisment

oficialii japonezi și șeful Olimpiadei Internaționale, Thomas Bach, insistă de mult ca Jocurile lor să meargă înainte pe 24 iulie

O sursă oficială apropiată comitetului de organizare a recunoscut acum că, în schimb, se desfășoară discuții pentru a întârzia Tokyo 2020, fiind deja elaborate diverse planuri și perioade de timp.

Advertisment

„În sfârșit, ni s-a solicitat să facem o simulare în caz de amânare”, a declarat pentru Reuters sursa care este implicată în discuții.

„Facem planuri alternative – plan B, C, D – analizând perioade de timp diferite de amânare.”

Între timp, o altă sursă oficială, de asemenea, raportată a fi un membru superior al comitetului de organizare de la Tokyo 2020, a spus că timpul a sfârșit pentru a lua o decizie. „Cu cât vor îndepărta decizia mai mult … trebuie să fie făcute tot mai multe pregătiri – asta va face ca taxele de anulare să treacă prin acoperiș.

Au existat un număr tot mai mare de apeluri pentru ca jocurile să fie respinse înapoi. Mișcarea Global Athlete a cerut amânarea atât a olimpiadelor, cât și a paralimpicilor, vorbind cu sute de sportivi.

Ei au spus că restricțiile la adunările publice din întreaga lume, în plus față de închiderea facilităților de instruire înseamnă că stelele nu au „capacitatea de a se pregăti în mod corespunzător pentru aceste jocuri”.

Japonia cere ajutorul Statelor Unite

În mod semnificativ, USA Track and Field a solicitat și amânarea Tokyo 2020. SUA este cea mai bogată și importantă națiune pentru IOC, cu gigantii americani Comcast care dețin acordul de drepturi TV de 4 miliarde de lire sterline pentru difuzarea jocurilor. Nu ar exista pofta de mâncare în SUA pentru niciun joc care să nu implice sportivii săi.

Japonia a fost reticentă în mod deosebit în privința oricărei noțiuni de amânare, premierul țării Shinzo Abe a văzut jocurile ca fiind momentul lor de a face o declarație către restul lumii și de a-și afișa inovația.

Abe a mai spus săptămâna aceasta că Tokyo 2020 ar trebui să continue „ca dovadă că rasa umană va cuceri noul coronavirus”.

Se raportează că s-au cheltuit aproximativ 20 miliarde lire sterline pentru Tokyo 2020, inclusiv 10 miliarde lire sterline pentru infrastructură, deși cifrele sunt atât de vaste și de largi încât sunt contestate.

În prezent, Japonia are peste 1.000 de cazuri de coronavirus cu 36 de decese.

Olimpiada din 2020, Tokyo

Releul olimpic al torțelor din Grecia a fost anulat vineri, 13 martie – la doar o zi după ce flacăra a fost aprinsă în Olympia.

O mulțime de oameni mulțumiți l-au înfăptuit pe actorul de la Hollywood, Gerard Butler, în timp ce aprindea căldarul în orașul grecesc Sparta, în ciuda avertismentelor repetate pentru spectatori să nu participe din cauza coronavirusului.

Acest lucru a forțat decizia Comitetului Olimpic Grec de a opri ștafeta cu lanterna pe pământ grecesc doar a doua zi a călătoriei programate de opt zile. Este singura a treia oară când o ștafetă la Atena pentru Jocurile de vară nu a fost finalizată.

Flacăra olimpică va fi încă predată comitetului de organizare de la Tokyo 2020 pe stadionul Panathenaic din Atena, joi, 19 martie, dar fără fani prezenți. Începerea releului japonez, la Fukushima, va avea loc fără fani, iar guvernele locale își anulează ceremoniile primitoare.

Mărimea izbucnirii în Japonia l-a văzut pe un înalt membru al Comitetului Olimpic Internațional, Dick Pound, să descrie boala drept „noul război” care amenință Tokyo 2020 și el a avertizat că jocurile ar putea fi anulate dacă virusul ar fi încă în jurul lunii mai.

Advertisment
Advertisment