Extern

Cum își protejează Sardinia, persoanele în vârstă, de coronavirus

Sardinia este insula cu cea mai mare speranță de viață din Europa. Care sunt explicațiile care arată de ce speranța de viață este atât de ridicată aici.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Maria Ionescu, este o româncă care trăiește de 20 de ani în Sardinia. Aceasta are dublă cetățenie și lucrează la o companie aeriană din orașul Olbia. Ea explică care este motivul pentru care această insula înregistrează cea mai mare speranță de viață din toată Europa și care sunt măsurile luate în urma exploziei de coronavirus.

Sardinia, insula cu cea mai mare speranța de viață

Chiar și în această perioadă, în care există un risc crescut de moarte pentru cei infestați cu coronavirus nu s-a înregistrat niciun deces. Bătrânii sunt cel mai des atacați și cei mai sensibili iar în această zonă cea mai mare parte din populație sunt bătrâni. Totuși statisticile arată destul de bine.

Advertisment

Sardinia face parte din zona albastră, un concept inițiat de cercetătorul demograf Giovanni Pes. Acesta a fost cel care a studiat toate zonele de pe glob în care se înregistrează cea mai lungă speranță de viață.

Advertisment

Pe tot globul pamântesc se află doar 5 zone de acest fel, iar Sardinia este una dintre ele. Aici este locul unde jurnaliști din întreaga lume fac reportaje cu bătrâni de peste 100 de ani care trăiesc sănătoși și fericiți.

Antonio Todde, a fost primul bărbat care a atins vârsta de 110 ani pe această insulă. El a murit în anul 2002 la vârsta de 113 ani și a trăit în satul Tiana.

Este surprinzător faptul că numărul persoanelor cu vârsta de peste 100 de ani din satul Tiana este de trei ori mai mare decât în restul Sardiniei și din Italia continentală.

Vârstnicii sunt protejați de virusul care le-ar putea pune viață în pericol

În situația actuală autoritățile din Sardinia au luat măsuri pentru a-și proteja vârstnicii împotriva coronavirusului. Acest virus a invadat toată Italia însă insula e destul de liniștită din acest punct de vedere.

Autoritățile cer izolarea completă de continent și distanțarea socială.Foarte mulți italieni care locuiesc în Nordul Italiei, zona cu focarul zero, au case de vacanță în Sardinia.

Când a început virusul să se extindă aceștia au vrut să se retragă în Sardinia. Autoritățile i-au pus pe toți în carantină pentru 14 zile.

De când s-a instaurat starea de urgență nu mai are voie să între nimeni pe insula. Toate zborurile sunt anulate, porturile sunt închise. Acestea se deschid doar atunci când vin tiruri cu mărfuri.

Cei care au intrat în carantină pentru 14 zile, nu au avut voie să iasă deloc nici măcar la cumpărături. Pe toată insula s-au înregistrat până acum doar 77 de italieni infectați cu coronavirus. Acesta este un număr foarte mic în comparație cu ce se întâmplă în alte zone.

Advertisment
Advertisment