Politică

Victor Ponta este împotriva deciziilor luate de bănci

Ponta nu acceptă amânarea ratelor la bănci susținând că Ordonanța de Urgență vine în sprijinul băncilor nu a cămătăriei.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Victor Ponta nu este de acord cu amânarea ratelor la bănci. El este total împotriva deciziei luate de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Se pare că acesta mai degrabă face cămătărie. Cîțu vrea să ofere oamenilor posibilitatea de a amâna ratele pentru o perioadă maximă de nouă luni. De această reglementare beneficiază persoanele fizice și juridice deopotrivă.

Advertisment

Ponta contra lui Cîțu cu privire la amânarea ratelor

Ponta susține că Ordonanța este dată special pentru a ajuta băncile nu firmele. Cei care se află în imposibilitatea de plată vor avea de suferit. Decizia lui Cîțu nu este susținută de normele legislative. Niciunde nu este posibil să existe dobândă la dobândă.

Advertisment

În plus legea se aplică doar debitorilor afectați de situație. Acest lucru face discriminare între oameni. Adică se vor lua în considerare doar anumite cereri pe diferite motive invocate. Ceea ce a decis Cîțu să facă este exact ceea ce făceau cămătării de altă dată.

Situația devine tot mai dramatică

În această perioadă când totul se derulează cu o viteză continuă și apar mii de morți în fiecare zi, legile se schimbă de la o zi la alta. Coronavirusul a făcut ravagii peste tot în lume. Pe baza acestui motiv multe oficialități profită și atrag oamenii în capcană.

Măsurile de întrajutorare a oamenilor trebuie luate acum când au cea mai mare nevoie.În situația de față la fiecare oră apare câte știre despre un programe de finanțare. Sume impresionante sunt aprobate de Congresul american, aproape 300 de miliarde de Franța și Comisia Europeană. Nu se știe încă ce se va întâmpla însă cert este că nu putem profita unii de alții, indiferent de funcția pe care o ocupăm.

Guvernul Românei va decide în termen de 15 zile care sunt normele. Apoi trebuie să întocmiți o serie de acte și să așteptați să vedeți dacă banca vi le aprobă. În momentul de față este foarte important să avem un sistem bancar solid. Toate sectoarele țării sunt în decădere. Dacă băncile funcționează și oamenii vor avea de unde să împrumute bani la nevoie. În sens contrar totul se va duce de râpă. Ponta susține că trebuie să acordăm maximă atenție acestui aspect.

În același timp ministrul de finanțe Florin Cîțu promite firmelor că vor fi ajutate. Însă acesta susține că situația este puțin cam dificilă dar speră să ajute românii în această perioadă de criză financiară.

Advertisment
Advertisment