Politică

Victor Ponta, dezvăluire uluitoare despre prețul măștilor de protecție

În timp ce autoritățile spun că românii trebuie să poarte măști de protecție, Victor Ponta face o dezvăluire uluitoare despre prețul acestora.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În nici un loc plin de lume nu avem voie să mergem fără mască. În aceste context, Victor Ponta face o dezvăluire uluitoare despre prețul acestora.

Victor Ponta, dezvăluire uluitoare despre prețul măștilor de protecție

Cum se gestionează pandemia de coronavirus? Care este prețul real al măștilor aduse din China? Iată ce dezvăluire uluitoare a făcut Victor Ponta, invitat la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu. Victor Ponta trage un semnal de alarmă și se întreabă cine minte în acest moment: “De șase luni, fără să fim medici, discutăm situația și îi ascultăm pe medici.

Advertisment

Eu cred că peste tot, medicii sunt o elită. Dar eu am două lucruri de nemedic Unu, medicii ne spun ca situația e din ce în ce mai gravă. Iar șefii lor, politicienii, ne zic că e ok să facem alegeri. Ori unii, ori ceilalți, mint. Așa de bine ne-au tratat guvernanții în pandemia asta încât ne e mai rău și ne mai și ceartă.

Advertisment

Poate întrebăm un director de spital, pe domnul Sârbu, cum se întâmplă. Eu mă uit mereu la ora 1 și mereu e același număr de cazuri, pe la 1200. Dar mă uit și la numărul de teste. E mereu altul, ba 13000, ba 7000, ba peste 20000. În al doilea rând, toți șase facem testul și ies fals pozitive. Și ni se zice că au greșit. Domnul Orban zice că a scăpat de pandemie”.

Măștile vin cu 0,15 lei din China și ajung la Ministerul Sănătății cu 0,65 lei

De asemenea, Victor Ponta spune că măștile vin din China cu un preț și ajung la Ministerul Sănătății cu alt preț de patru ori mai mult. “Problema e că măștile din China vin cu, să zicem 0,15 lei, iar la Ministerul Sănătății ajung cu 0,65 lei. Deci de patru ori mai mult. Problema e că firme din România au cumpărat măști cu 0,3 lei, iar o colegă a dumneavoastră a luat cu 0,8 lei.

Deci, mai ieftin decât cumpără domnul Tătaru 100 de milioane de măști. Firma care a câștigat, 30% din punctaj l-a luat pentru că le livrează în 7 zile. (…) Pe 18 milioane de euro se fac achizițiile astea, iar în China ajung vreo 4 milioane. Restul sunt aici. Dacă nu era campanie în septembrie, nici atunci nu le aduceau. Probabil o să scrie pe ele “Votați Orban”. Dacă un ministru din guvernul meu făcea asta, nici nu apucam să-l schimb, ca să nu-l ia din curtea guvernului.

 

Advertisment
Advertisment