Politică

Vela justifică acordul cu BOR și acuză PSD

Ministrul Afacerilor Interne și Guvernul României au fost dur criticați după măsura luată marți seară. Vela a oferit o declarație în care a explicat decizia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat marți că românii vor primi lumină sfânta în noaptea Învierii de la forțele de ordine și de la biserica. Decizia vine ca urmare a unui acord între MAI și Patriarhia Română.

Vela justifică acordul controversat

Ministrul afirmă că nu există un scandal și că lumea nu ar fi de fapt nemulțumită, aceste lucru reprezentând fake news-uri. Mai mult, el anunță că atât premierul Orban, cât și Klaus Iohannis au fost de acord cu această decizie.

Advertisment

El adaugă că măsura a fost adoptată pentru a ajuta populația. Oamenii ar fi urmat să iasă din case în noaptea de Înviere dacă nu ar fi fost luată decizia. Ministrul spune că oamenii legii nu ar fi avut cum să îi oprească pe toți cei care ar fi încălcat restricțiile în acele momente.

Advertisment

Marcel Vela a declarat că ar fi apărut foarte multe polemici între oameni și forțele de ordine. Acesta crede că primarii PSD ar fi stârnit cetățenii să se ducă în număr mare la biserica. Mai mult decât atât, el spune chiar că ar avea informații cum că aceste lucruri ar fi urmat să se întâmple.

Ministrul crede în continuare că decizia este una bună

Vela a comentat și spusele Ministrului Sănătății, care a declarat că ar fi optat pentru ca românii să respecte măsurile de autoizolare la domiciliu. Vela spune că Ministrul nu s-a poziționat împotriva măsurii, ci doar că a invocat regulile de protecție.

Ministrul Afacerilor Interne e de părere că prin decizia de marți seară, a fost găsită o cale de mijloc pentru a rezolva toate nevoile. Marcel Vela compară această situația cu cea de la magazine. El spune că e chiar mai bine în cazul bisericii, întrucât în magazine se creează aglomerație.

Ministrul adaugă că nu a luat această decizie și în cazul Paștelui Catolic, întrucât nu au existat solicitări. Creștinii catolici sunt coordonați central de la Vatican. Acolo s-a hotărât modul de organizare a Sărbătorilor Pascale.

Advertisment
Advertisment