Politică

Un primar PNL a distribuit Paști și anafură în cutii cu numele lui

Primarul din comuna Cungrean județul Olt, a distribuit cetățenilor Paști și anafură în cutii pe care se afla scris numele lui. 

Advertisment
Advertisement

Liviu Voiculescu, primarul din Cungrea, județul Olt se află în mijlocul unui scandal. El plănuiește să candideze pentru a deveni edil al Slatinei și a profitat de situația actuală din România pentru a își atrage simpatizanți.

Primarul a oferit Paștele și anafura în cutii cu numele lui

În contextul în care oamenii nu au avut voie sa meargă la biserică pentru Sărbătorile Pascale din acest an, Liviu Voiculescu le-a oferit cetățenilor Paște și anafură. Pe cutiile distribuite localnicilor din comună era scris „Plic oferit de Primăria Cungrea/ Primar, Liviu Voiculescu”. Conținutul ambalajelor era oferit de biserică.

Advertisment

Edilul este totodată și președintele filialei Olt a Partidului Național Liberal. Politicianul intenționează să candideze la Primăria Slatina, în cadrul alegerilor locale următoare și probabil că astfel a încercat să își obțină simpatia oamenilor.

Advertisment

Primarul are probleme cu legea

Liviu Voiculescu era oricum un personaj controversat, având probleme cu legea. Acesta este inculpat, într-un dosar trimis în judecată, pentru constituirea sau aderarea la un grup infracțional organizat, conflict de interese, organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Primarul a declarat presei locale că procesul nu îi va afecta candidatura la o funcție publică. El a argumentat, spunând că „oamenii știu adevărul”. Acesta a adăugat că a fost foarte deschis și a vorbit în repetate rânduri despre respectivele probleme.

Președintele PNL Olt a încercat, totuși, în timpul cercetării penale, să nu ajungă în boxa acuzaților. El a plătit scump un interlop care îi promisese va îl va scapă de emoțiile unui proces. Primarul nu a comentat acest lucru.

Mai exact, Voiculescu i-a oferit zeci de mii de euro unui om de afaceri pentru a-l scapă de justiție, prin cumpărarea de influență. Chiar și așa, acesta nu și-a dus la capăt promisiunea. În urma acestor întâmplări, primarul și-a exprimat totuși încrederea pentru justiție și e sigur că adevărul va ieși la suprafață.

Advertisment
Advertisment