Politică

Un lider PNL dorește renunțarea la dependența de China

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța și deputat în Parlamentul României, consideră că România trebuie să își aducă producția înapoi acasă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Criza provocată de pandemia de COVID-19 a afectat puternic majoritatea sectoarelor economice. Astfel, s-a văzut în această perioadă că multe economii europene depin de importuri. Una din țările din care se importă cel mai mult est China.

Deputatul PNL consideră că această criză sanitară a scos la iveală vulnerabilitatea țărilor din UE față de China. Acesta a atras atenția că majoritatea importurilor de echipamente medicale și medicamente provin din această țară.

Advertisment

Huțucă vrea o trezire la realitate a liderilor europeni

Liderul PNL Constanța a declarat că multe companii multinaționale din Europa au decis să își mute producția în Asia în ultimele decenii. Statul care a beneficiat cel mai mult de aceste decizii a fost China.

Advertisment

Explicațiile pentru mutarea companiilor au fost costurile mici și mâna de lucru ieftină. De asemenea, reglementările de mediu sunt mai puțin restrictive decât în Occident.

Huțucă a scos în evidență faptul că toți ne bucurăm de produsele ieftine realizate în China. Totuși, el a atras atenția că acestea nu sunt făcute la cele mai înalte standarde calitative. Deputatul a spus că tocmai acum vedem efectele negative ale nevoii de a importa din China.

În această perioadă, cand este nevoie de produse și echipamente medicale foarte importante, există probleme în ceea ce privește achiziționarea lor.

Liderul PNL este de părere că Europa are nevoie de o industrie puternică și finanțată de către instituțiile europene. Această industrie ar trebui să poată livra în orice situație orice fel de echipamente și produce medicale sau farmaceutice.

Bogdan Huțucă crede că statele europene trebuie să vină cu politici de susținere a mediului privat, scăderea taxelor si politici pentru debirocratizare. El este de părere și că trebuie să se renunțe la politicile de mediu extreme. În opinia lui, acestea sunt cele care alungă producătorii de pe bătrânul continent către China.

Deputatul PNL îl dă exemplu pe Trump

Șeful liberalilor constănțeni vine și cu o soluție pentru toate aceste probleme. Acesta dă ca exemplu modelul american, pe care îl consideră unul de succes. Huțucă a lăudat politicile președintelui Donald Trump, care anunța din primele zile ale mandatului său relocarea producției din Asia pe continentul american.

Bogdan Huțucă crede că liderii UE sunt obligați în acest moment să pună europenii pe primul loc. Oficialii de la Bruxelles ar trebui să înceapă și ei imediat procesul de relocare a producției din Asia înapoi în Europa.

Advertisment
Advertisment