Politică

Traian Băsescu Îngrijorat de Evoluția Coronavirusului

Fostul președinte al României nu se arată deloc optimist în ceea ce privește scăparea din această perioadă critică.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La nivelul țării coronavirusul pare să se extindă cu repeziciune. Acest lucru  oferă un motiv în plus de îngrijorare pentru toți cetățenii României. Dacă lucrurile nu pot fi ținute sub control situația poate deveni cu adevărat dramatică.

Situație tristă în România

Traian Băsescu, nu mai are nici o rază de speranță. El privește neîncrezător spre viitor și trage un semnal de alarmă. Acesta susține că lucrurile nu se pot îmbunătăți în nici un fel dacă am ajuns în prag de scenariu 4.

Advertisment

Băsescu susține că va veni vremea când vor trebui testați zilnic un număr de 10.000 de persoane. Până acum abia s-au testat câte 500. Situația este dramatică. Numai medici sunt 16.000. El spune că până acum s-a pierdut timpul și nu s-a făcut nimic. Singura metodă de protecția a cetățenilor este să stea în casă izolați.

Advertisment

O parte dintre cei care au veniți din Italia și Spania s-au răspândit în comunitate. Timp de 2 săptămâni aceștia au umblat nestingheriți. Dacă atunci erau toți în carantină lucrurile ar fi stat altfel acum. Fiecare suntem pe cont propriu, tot ce ne-a mai rămas de făcut este să ne rugăm la Dumnezeu.

Întârzierea măsurilor au înrăutățit și mai mult situația

Autoritățile în loc să se gândească la alegeri anticipate mai bine făceau ceva pentru comunitate. Acum este târziu pentru orice fel de măsuri. Nu se mai poate face nimic.

Europarlamentarul Traian Băsescu spune că este o situație dificilă pentru noi toți. Gradul minim de pregătire al autorităților este responsabil pentru această situație.

Atunci când este vorba despre epidemii măsurile nu trebuie să întârzie, pentru că acest lucru ne poate costa chiar viață. Acesta susține că ceea ce se face acum trebuia făcut cu o luna în urmă.

Nu este posibil că un număr așa de mare de medici să se contamineze din lipsa resurselor. Este inadmisibil. În aceste momente critice nu ne permitem să avem un management defectuos al spitalului. Nu se știe dacă cineva își va asumă responsabilitatea pentru dezastrul produs la Suceava.

Traian Băsescu trage un semnal de alarmă. Dacă nu ne protejăm noi nu ne protejează nimeni. Nu s-au putut proteja medicii care sunt pionii cei mai importanți în această situație.

Problema este că nu sunt suficiente materiale de protecție pentru doctori și pentru bolnavi. Este strigător la cer tot ceea ce se întâmplă la ora actuală în România. Până în prezent la noi în țară sunt 1.452 de pacienți depistați pozitiv 37 de persoane decedate în timp ce în fiecare zi se infectează cu coronavirus tot mai mult oameni.

Advertisment
Advertisment