Politică

Spania crede că această luptă poate fi câștigată

Parlamentarii au închis granițele orașului cu cel mai mare nr. de cazuri COVID, așa că lupta pentru ei e ca și câștigată

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Premierul catalan, Quim Torra, a sugerat joi, într-un interviu BBC, că guvernul spaniol nu implementează propriile ordini de blocare pentru a face față crizei coronavirusului. Liderul separatist a mai spus că executivul spaniol l-a lăsat fără puterile necesare pentru a combate epidemia de coronavirus, menționând că nu consideră lupta câștigată.

În urma unui șir de comentarii critice ale oficialilor guvernamentali cu privire la „prezentarea sa greșită a adevărului”, Torra a declarat vineri că declarațiile sale pe BBC au fost „prost traduse” și că atunci când a cerut confidențialitatea cetățenilor, acesta a solicitat de fapt. măsuri mai stricte decât cele decretate deja de guvernul spaniol. Ca exemplu, el a spus că „numai persoanele care lucrează în servicii esențiale” ar trebui să fie permise să iasă din casele lor. ”

Advertisment

Săptămâna trecută, guvernul spaniol a declarat o stare de alarmă timp de 15 zile, evocând puterile de urgență în încercarea de a stopa răspândirea rapidă a bolii, care a ucis deja peste 1.000 de oameni și a infectat aproape 20.000, ceea ce a făcut Spania una dintre cele mai afectate. țări din lume.

Advertisment

Norme de urgență

În conformitate cu normele de urgență, toți cetățenii au primit ordin să rămână acasă, cu excepția unor afaceri esențiale, cum ar fi cumpărarea alimentelor sau a merge la serviciu dacă nu este posibilă efectuarea telecomunicațiilor. Încălcătorii se confruntă cu amenzi și peste 100 de persoane au fost arestate pentru neobișnuirea blocajului, potrivit agențiilor de aplicare a legii.

Dar Torra părea să sugereze că ordinele de închisoare la nivel național nu au fost puse în aplicare în Catalunya. “Credem că numai dacă ne limităm acasă, dacă rămânem acasă, dacă avem grijă de noi, această luptă împotriva coronavirusului poate fi câștigată”, a spus el, menționând că guvernul central optează pentru a menține aeroporturile deschise și porturi, „și credem că aceasta nu este cea mai bună soluție.”

Credem că numai dacă rămânem acasă și dacă avem grijă de noi, această luptă împotriva coronavirusului poate fi câștigată

Observațiile lui Torra au făcut aluzie la faptul că guvernul catalan dorește să aplice restricții și mai stricte și să împiedice oamenii să părăsească locuințele lor chiar din motive legate de muncă. Guvernul regional dorește, de asemenea, să întrerupă accesul la Catalunia pe uscat, pe mare și prin aer. Vineri a săptămânii trecute, Torra a solicitat izolarea întregii regiuni.

În interviul acordat de BBC, Torra a lamentat că guvernul central consideră „este de preferat să mențină aeroporturi și porturi deschise.” Guvernul catalan nu are competențele de a închide granița cu Franța sau infrastructuri majore, cum ar fi aeroporturi și gări.

Un purtător de cuvânt al aeroportului El Prat din Barcelona a declarat că joi au fost 278 de plecări și sosiri, aproximativ 30% din volumul obișnuit. Majoritatea zborurilor au adus spanioli acasă sau au readus străinii în țările lor ca parte a eforturilor continue de repatriere, aceștia considerând lupta ca și câștigată.

Advertisment
Advertisment