Politică

Suntem rușinea Europei! SCANDAL de proporții în Parlamentul României: „Băi, nesimțitule, nu…”

Un scandal de proporții a izbucnit în Parlamentul României, chiar de față cu un ministru francez. Fostul premier a avut o reacție neașteptată, care ne poate transforma în rușinea Europei.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La finalul ședinței din Parlament, fostul prim-ministru al României și președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, i-a aruncat cuvinte dure actualului președinte al PNL. Totul s-a petrecut sub privirea nedumerită a ministrului pentru Europa și Afaceri Externe al Frantei, Jean-Yves Le Drian, care a participat la ședința solemnă.

Scandal de proporții în Parlament! Ludovic Orban l-a înjurat!

Chiar înainte să iasă din sală, Ludovic Orban l-a apostrofat pe președintele Senatului și nu s-a mai putut abține: a răbufnit de față cu toți politicienii prezenți. Potrivit ecopolitic.ro, Ludovic Orban i-a spus: „Băi, nesimțitule! Nu ți-e rușine?! De ce nu mi-ai dat și mie cuvântul?”

Advertisment

În ciuda atitudinii pe care Ludovic Orban a afișat-o chiar de față cu ministrul francez, actualul președinte al Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a preferat să se abțină și nu a alimentat conflictul.

Advertisment

Ludovic Orban și-a înființat propriul partid

”Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru dreapta. Am luat această decizie în primul rând pentru că este o obligație democratică și o obligație morală de a continua să reprezentăm cetățenii românii care și-au pus încrederea în noi.

Este o necesitate politică pentru că astăzi, în România, nu există nicio formațiune politică cu adevărat de centru dreapta, care să aibă la bază valori, principii de dreapta pentru a putea să îi reprezinte pe cei din România corectă.

Numele formațiunii politice pe care l-am convenit este un nume care va fi valabil până la organizarea congresului partidului, dar numele pe care îl vom avea este Forța Dreptei. Este și numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL.

Acest nume al Forței Dreptei este, de fapt, un angajament din partea noastră să punem în practică programul de dezvoltare, de modernizare, de reformă, de creștere a calității serviciilor către cetățeni, de asigurare a egalității de șanse și a drepturilor și libertăților fundamentale a cetățenilor români.

Doctrina partidului nostru este o sinteză modernă a ideilor, valorilor, principiilor și soluțiilor validate de timp”, a declarat Ludovic Orban, pe 14 decembrie.

Advertisment
Advertisment