Politică

Rareș Bogdan, atac dur asupra Guvernului

Europarlamentarul e furios din cauza anumitor decizii luate de Guvernul României. El crede că situația muncitorilor sezonieri ar trebui gestionată mai bine.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus pune pe toată lumea în situații dificile. Guvernul are de aplicat măsuri și de luat decizii grele, iar Rareș Bogdan pare să nu fie de acord cu unele dintre ele.

Rareș Bogdan, atac dur la adresa statului

Europarlamentarul a declarat că nu ar trebui acceptate cererile de muncitori sezonieri venite din partea Italiei și Germaniei. El consideră că acest lucru nu face decât să înrăutățească situația provocată de pandemia de coronavirus.

Advertisment

El atenționează că astfel se riscă punerea în pericol a zeci de mii te cetățeni. Mai mult, ținerea în România a muncitorilor ar spori semnificativ economia țării. Acesta crede că ar fi un lucru important în special pentru domeniul agriculturii și cel al construcțiilor.

Advertisment

Europarlamentarul atacă dur decizia Guvernului, spunând că doar dacă ești nebun poți lasă 15 000 de români să plece în Italia. Acesta informează că va face tot ce ține de el pentru a se opune.

Rareș Bogdan a avut discuții pe acest subiect și cu premierul Orban. Totodată, el s-a adresat și ministrului Agriculturii. Rareș Bogdan le-a explicat clar că ar fi o dovadă mare de inconștiență dacă i-ar lasă pe oameni să plece.

Muncitorii ar putea să își găsească de lucru în România

În primul rând, el crede că sănătatea cetățenilor ar fi serios pusă în pericol. În al doilea rând, e de părere că statul ar trebuie să vină urgent cu variante pentru a îi determina pe românii întorși în țară să nu mai plece. El crede că dacă aceștia ar rămâne să muncească aici, România ar avea mult de câștigat.

Rareș Bogdan cere Executivului să poarte discuții cu firmele și patronii din domeniile construcțiilor și agriculturii. Astfel, se pot găsi variante pentru a le oferi de muncă românilor veniți din diaspora.

Rareș Bogdan subliniază faptul că e inacceptabil că oamenii să se ducă să muncească în zone care până acum puțin timp erau focare. El spune că statul român nu trebuie să fie de acord cu aceste curse aeriene speciale.

Europarlamentarul susține că a purtat discuții cu românii care muncesc în străinătate. Aceștia ar dori să rămână în țară, chiar dacă vor fi plătiți cu 200-300 de euro mai puțin.

Rareș Bogdan avertizează că România este în pragul unei crize economice.

Advertisment
Advertisment