Politică

PSD cere anchetarea achizițiilor Guvernului

Partidul Social Democrat va constitui o comisie de anchetă în Parlament, în vederea verificărilor achizițiilor făcute de Guvern, după încetarea stării de urgență.

Advertisment
Advertisement

În timpul pandemiei de coronavirus, au apărut numeroase tensiuni între PSD și PNL. Guvernul a învinovățit social-democrații pentru mai multe eșecuri, iar PSD a criticat constant guvernarea.

Social-democrații doresc anchetarea achizițiilor Guvernului

PSD va iniția o comisie parlamentară de anchetă, menită să verifice toate achizițiile efectuate de Guvern în perioada crizei. Aceasta va fi inițiată după încetarea stării de urgență. Anunțul a fost făcut de Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați.

Advertisment

Simonis a informat că fiecare achiziție va fi verificată. Acesta a spus că foarte mult dintre aceste tranzacții sunt suspecte. El a dat că exemplu cazul de la Giurgiu, unde „o firmă, un butic practic, a vândut produse sanitare valorând mai mult de 12 milioane de lei”.

Advertisment

Conform spuselor lui Simonis în Parlament, în urma detalierii acestor lucruri în cadrul comisiei de anchetă, sesizările vor fi trimise către organele abilitate.

El a anunțat că PSD nu va permite ca „unii să se înfrupte și să fure banii românilor, în speță Guvernul”. Simonis e de părere că aceste lucruri sunt extrem de grave în situația în care oamenii au probleme economice serioase și mor din cauza coronavirusului.

Astfel, liderul deputaților PSD spune că vor fi foarte eficienți și agresiv la audierile din comisie. Procedura va începe imediat după ce starea de urgență se va încheia.

Tot mai multe scandaluri intre PNL și PSD

Președintele PSD Marcel Ciolacu, a lansat săptămâna trecută acuze dure la adresa PNL, printr-un mesaj postat de facebook. El crede că profesorul Streinu-Cercel a fost demis deoarece „a avut curajul” să susțină public testarea populației.

Ciolacu e de părere că „politrucii PNL nu suportă specialiștii care spun adevărul”. Acesta ar fi de fapt motivul demiterii profesorului, spune președintele PSD.

Anterior acestui conflict, Marcel Ciolacu a pornit un alt scandal. El a spus că ordonanțele date de Guvernul PNL nu ajută deloc situația financiară a țării. Așadar, pentru a veni rapid în sprijinul economiei, este nevoie ca acele decizii să fie corectate de către Parlament.

Advertisment
Advertisment