Politică

PSD atacă din nou Guvernul

Partidul Social Democrat critică încercarea eșuată a Guvernului de a lansa programul IMM Invest România.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Guvernul României a încercat să lanseze platforma IMM Invest pentru a susține întreprinderile. Acesta ar fi urmat să fie utilizată în scopul susținerii afacerilor mici și mijlocii din țară. Bugetul alocat programului este de 15 miliarde de lei.

Platforma a întâmpinat însă imediat probleme. Florin Citu, Ministrul Finanțelor, a spus că ar fi vorba de un atac cibernetic. Drept urmare, Ministrul a asigurat că făptașii vor fi identificați.

Advertisment

PSD atacă Guvernul după încercarea eșuată de a lansa programul

Social-democrații au reacționat rapid după blocarea programului IMM Invest. Lucian Romașcanu a avut comentarii acide la adresa Guvernului. El a spus că e total inacceptabil ca în anul 2020, Guvernul să nu poată achiziționa un site. Acesta consideră că o platforma stabilă e ușor de achiziționat, având atât de multe resurse tehnologice.

Advertisment

Romașcanu consideră că după 30 de ani în care mediul de afaceri a așteptat măsuri concrete, prima idee importantă avută de acest guvern a fost “un fiasco”. El e de părere că ideea este una bună și că mediul de afaceri o așteaptă cu interes.

Totuși, Romașcanu spune că aceasta a fost gestionată prost de Guvern. Conform senatorului PSD, Ministerul Finanțelor nu a explicat faptul că dobânda este zero doar pentru acest an. El spune că cel mai probabil vor există filtre de risc, cel al Guvernului și cel băncii.

Romașcanu reacționează dur la acuzațiile Ministrului Finanțelor

Romașcanu respinge clar acuzațiile lui Cîțu conform cărora adversarii politici ar fi responsabili de blocarea programului. Conform senatorului, spusele ministrului evidențiază o “distanțare totală față de logică și de bun simt”. Mai mult, Romașcanu declară că aceste lucruri sunt tipice pentru Guvern.

Parlamentarul PSD amintește de acordul dintre BOR și MAI. Atunci, PNL a încercat, de asemenea, să arunce vina pe social-democrați. Marcel Vela atenționa atunci că PSD va scoate oamenii în stradă, în plină pandemie de coronavirus.

Totodată, Romașcanu amintește și de acuzațiile lui Iohannis. Președintele a declarat că prin adăugarea unor măsuri la decretul de prelungire a stării de urgență, PSD încurcă România în lupta cu Covid-19.

Advertisment
Advertisment