Politică

Protest cu mașini lângă biroul lui Viktor Orban

Maghiarii au fost revoltați și au protestat din mașini, în sensul giratoriu din apropierea biroului premierului Viktor Orban.

Advertisment
Advertisement

Din cauza pandemiei de coronavirus care face tot mai multe victime, majoritatea țărilor au recurs la măsuri de distanțare socială. Maghiarii au găsit o formă de protest, astfel încât să respecte aceste reguli.

Protest cu mașini, împotriva guvernului

Oamenii și-au manifestat nemulțumirile față de hotărârea guvernului, în urma căreia vor fi eliberate 60% din paturile de spital finanțate de stat. Acest lucru înseamnă nu mai puțin de 36 000 de paturi.

Advertisment

Măsura este una confuză, nimeni nereușind să înțeleagă de ce este nevoie de atât de multe paturi libere. Nicio erupție masivă a pandemiei de Covid-19 nu ar duce imediat la un număr atât de ridicat de pacienți.

Advertisment

Măsura a avut imediat consecințe îngrozitoare. Mai mulți pacienți imobilizați au fost trimiși acasă, la familie. Aceștia aveau nevoie de supraveghere medicală permanentă sau unii chiar de anumite operații.

Ca și formă de a protesta, un parlamentar independent a propus conducătorilor auto să își manifesteze nemulțumirile împotriva hotărârii claxonând. Foarte aproape de biroul premierului Viktor Orban, la capătul unuia dintre podurile de peste Dunăre, este un sens giratoriu.

Deputatul independent le-a recomandat șoferilor care trec prin zona respectiva să dea câteva ture în timp ce claxonează. S-ar părea că ideea a prins bine la cetățeni, iar aceștia sunt foarte furioși, întrucât un număr foarte mare de mașini a participat la manifestație.

Un protest similar a avut loc și în Israel

Mii de oameni s-au strâns duminică seară într-o piață din Tel Aviv pentru a protesta asupra „atacurilor la adresa democrației”. Nemulțumirile vin în urma negocierilor dintre premierul Netanyahu și Benny Gantz, referitoare la formarea guvernului.

Protestul din Israel a fost unul de amploare, însă chiar și așa, cei doi politicieni au declarat că vor continua negocierile. Aceștia vor să creeze o alianța, cu toate că Benny Gantz anunțase anterior că nu va împărți puterea cu rivalul sau, întrucât acesta are probleme cu legea.

Advertisment
Advertisment