Politică

Pas important pentru impozitarea pensiilor speciale

După Uniunea Salvați România, Partidul Național Liberal cere și el impozitarea pensiilor speciale. Liderii vor astfel să fie alocați mai mulți bani pentru lupta cu Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În prezent, mai multe categorii de persoane beneficiază de pensii speciale. Printre cei care obțin aceste venituri se numără foștii magistrați, parlamentari, primari și președinți. Totodată, cei care lucrează în servicii secrete, diplomații, anumiți funcționari publici dar și alte categorii de persoane beneficiază de aceste încasări.

Subiectul a fost unul foarte controversat încă de la început. Forțele politice parlamentare s-au contract pe aceasta temă încă de la promulgare. Acum însa pare ca politicienii au ajuns la un consens, în contextul pandemiei de coronavirus.

Advertisment

Partidul Național Liberal cere impozitarea pensiilor speciale

Florin Roman și Daniel Fenechiu, liderii PNL, au depus amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 29/2020. Printre altele, aceștia propun impozitarea pensiilor speciale.

Advertisment

Această măsură ar urma să se facă în mod progresiv. Astfel, impozitarea ar începe de la 10% și ar ajunge până la 95%. Liberalii susțin că acești bani ar fi apoi investiți în lupta contra pandemiei de coronavirus.

Astfel, vor fi achiziționate aparaturi medicale, echipamente și materiale sanitare și vor fi stimulați financiar cei aflați în prima linie. Mulți medic au ales să demisioneze în ultimul timp din cauza riscurilor și lipsei de echipament din spitale.

Roman a explicat că pensiile speciale între 2 001 și 4 000 de lei vor fi impozitate cu 10%. Cele cuprinse între 4 001 și 7 000 de lei vor fi taxate cu 60%, iar cele care depășesc 7 000 de lei vor fi impozitate cu 95%.

Uniunea Salvați România, în permanentă lupta cu pensiile speciale

USR cere de mult timp impozitarea acestor venituri. După ce și PNL a anunțat că dorește aceeași măsură, oamenii din partidul lui Barna au reacționat rapid. Aceștia spun că decizia taxării pensiilor se poate face chiar astăzi.

Cei din USR spun că și Partidul Social Democrat au un astfel de proiect de lege, însă îl țin la sertar. Astfel, existând un acord între partide, membrii Uniunii Salvați România cer Guvernului să adopte astăzi OUG.

Nici UDMR nu a rămas fără reacție. Liderul senatorilor ai acestui partid cer parlamentarilor să susțină proiectul de lege depus anul trecut de maghiari. Acesta prevede impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale care depășesc indemnizația netă a președintelui țării.

Advertisment
Advertisment