Politică

Partidele care votează împotriva prelungirii stării de urgență

Joi, Parlamentul României va avea o întâlnire în care senatorii și deputații vor vota decretul de prelungire a stării de urgenta cu 30 de zile. Votul se va desfășura online.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul, acesta urmând să ajungă în Monitorul Oficial. Acesta a anunțat o serie nouă de măsuri pentru a combate pandemia de coronavirus.

PSD votează în favoarea prelungirii

Surse din PSD au dezvăluit că sunt șanse foarte mari ca parlamentarii social-democrați să voteze pentru prelungirea stării de urgență. Aceștia au spus că nu își pot asumă creșterea numărului de persoane infectate, chiar dacă sunt deranjați de măsurile luate de guvern, anunță sursele pentru digi24.

Advertisment

PSD-iștii vor avea miercuri o ședința CEx pentru a stabili ce vor face. Președintele filialei Maramureș a declarat că există diferite viziuni, dar că nimeni nu își poate asumă nesocotirea necesității stării de urgență.

Advertisment

Acesta atenționează Guvernul că nu face suficient pentru cetățeni și pentru economia țării. El crede că dacă se va continuă în acest fel, Parlamentul trebuie să se reîntoarcă la muncă și să legifereze peste ordonanțele militare “proaste” aflate în vigoare.

Ponta și Tăriceanu se opun prelungirii stării de urgență

Cei 2 lideri politici au anunțat că nu sunt de acord cu prelungirea stării de urgență și ca atare, nu vor vota decretul. Victor Ponta se teme de starea în care va ajunge economia României după alte 30 de zile în care vor fi în vigoare restricțiile actuale.

Pe de altă parte, Tăriceanu spune că nu toate județele țării sunt afectate. Astfel, el crede că sunt zone în care activitatea ar putea să se desfășoare în mod normal. Mai mult, el spune că autoritățile profită de această situație pentru “a umple buzunarele amicilor politici cu contracte grase” sau pentru “a-și pune oamenii în diferite funcții”.

USR, PMP și UDMR susțin măsurile anunțate de Iohannis

Dan Barna a anunțat că încă sunt necesare măsurile speciale pentru combaterea Covid-19. El crede că nu am trecut încă de faza cea mai dificlă a pandemiei de coronavirus.

Totodată, Partidul Mișcarea Populară susține și el prelungirea restricțiilor până pe 14 mai. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, de asemenea, că parlamentarii partidului condus de el vor vota în favoarea decretului.

Advertisment
Advertisment