Politică

Noile sesiuni ale parlamentului vor fi în septembrie

În plină epidemie de coronavirus se suspendă sesiunile Parlamentului European pentru o jumătate de an.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ședințele plenare de la Strasbourg nu vor mai avea loc până în luna septembrie. În această situație de criză se consideră că este cea mai bună metodă prin care își pot proteja sănătatea.

Ședințele Parlamentului suspendate din cauza coronavirusului

Instituția de la Bruxelles de la Bruxelles. Acesta a fost momentul când s-a decis suspendarea ședințelor. Până în septembrie vor avea loc doar mini sesiuni plenare de două zile.

Advertisment

S-au anunțat deja 3 trei mini sesiuni de plen de câte două zile. Acestea au loc în intervalul 13-14 mai, 17-18 iunie și 8-9 iulie.

Advertisment

Europarlamentarii vor lua parte la ședințe online. Se va utiliza un nou sistem pentru a fi siguri că fiecare participant este protejat în mod eficient. Prin urmare, se adoptă noi măsuri de combatere a epidemiei cu coronavirus.

La ședințele care vor avea loc în aceste zile iau cuvântul doar reprezentanții grupurilor politice. În curând, sistemul va fi modernizat.

Voturile se vor trimite prin email

La Bruxelles mai sunt doar 100 de europarlamentari dar aceștia nu se vor mai prezenta în sala de plen. În urma faptului că coronavirusul s-a infiltrat și în politică, membrii parlamentului preferă să nu se mai țină ședințele până la toamnă.

David Sassoli, președintele Parlamentului European a ieșit de curând din perioada de auto izolare după ce a făcut o călătorie în Italia.

În mod normal Parlamentul European trebuie să țină la Bruxelles 12 sesiuni plenare pe an, fiecare cu o durată de patru zile, însă următoare sesiune de plen este programată abia pentru 14-17 septembrie.

Parlamentul României își suspendă activitatea pentru o perioadă din decizia președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Se vor ține mini ședințe prin intermediul mediului online. După ce se va reduce semnificativ riscul răspândirii coronavirusului lucrurile vor reintra în normal. Până atunci în limitele posibilităților se vor ține ședințele la distanță.

S-a luat decizia ca mai mulți parlamentari să fie izolați la domiciliu. Din nefericire,  senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv, fiind infestat cu noul virus Covid-19.

Membrii guvernului preferă să fie acum extrem de precauți și să implementeze noi măsuri pentru ca situația să nu ia amploare. În acest fel, s-a decis de comun acord sa nu se mai întâlnească la ședințe și să păstreze distanța în această perioadă, când virusul face ravagii la nivelul întregului glob pământesc.

Advertisment
Advertisment