Politică

Motivul care a dus la demisia Ministrului Sănătății

După un scandal monstruos prin care se cerea testarea colectivă a populației din București. Aceștia au fost profund dezamăgiți și s-a cerut demisia

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul sănătății Victor Costache a fost presat să facă foarte multe teste în capitală și nu a mai putut face față cerințelor. Acesta a făcut în prealabil un anunț prin care anunță locuitorii din București că se vor lua măsuri și vor fi testați cu toții.

După ce a fost făcut acest anunț Comitetul de urgență, Guvernul se sesizează imediat. Cei de la conducere sunt revoltați împotriva deciziei lui Costache având în vedere că nu sunt atâtea teste pentru a acoperi cerințele. A dat speranțe oamenilor însă acestea nu puteau fi respectate.

Advertisment

Ministrul Sănătății Victor Costache a fost înlocuit

Victor Costache împreună cu doctorul Streinu Cercel, și-a dorit să implementeze un program inovativ pentru a testa toți locuitorii din capitală din ușa în ușa. Pentru că acest lucru să fie posibil este nevoie de minim 2 milioane de teste.

Advertisment

Și dorința Gabrielei Firea, era aceeași. Ea anunță că se fac eforturi mari pentru ca populația să fie testate în masă. Primăria vine în sprijinul acestei campanii și pune la dispoziție 13 mașini. Acestea vor fi un ajutor real pentru Institutul Matei Bals.

Acestea vor fi utilizate pentru testarea în masă a grupelor critice de vârstă precum și a pacienților pozitivi care urmează tratamentul la domiciliu.

De la ideea de testare a bucureștenilor au apărut și alte probleme

De îndată ce oamenii din București au fost anunțați că se fac demersurile pentru aceste proceduri de testate, ei își arată nerăbdarea.

De asemenea, se sesizează și liderii locali PNL care nu sunt de acord cu testarea preferențială. Se pun tot felul de semne de întrebare, Aceștia sunt surprinși de ce bucureștenii au întâietate în fața celor din Suceava. Aceasta este zona cea mai afectată și locul unde s-au îmbolnăvit de coronavirus cei mai mulți medici și asistente.

Președintele Iohanis nu a înțeles cum Ministerul Sănătății a putut să ia această decizie fără să fie în cunoștință de cauza. În acest context premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Costache să-și idea demisia.

Promisiunile ministrului sănătății nu vor putea fi duse la bun sfârșit. Primarul Capitalei va aduce în discuție toate amănuntele cu Adrian Streinu Cercel, pentru a vedea despre ce campanie este vorba.

Primăria pune la dispoziție 13 autoturisme care vor fi folosite că și echipe mobile medicale de testare. Gabriela Firea are tot respectul pentru medicii care lupta alături de pacienți. Acestea vin în susținerea sistemului medical și se oferă spitalelor toate resursele pe care le dețin.

Advertisment
Advertisment