Politică

Marcel Ciolacu atacă din nou Guvernul

Marcel Ciolacu atacă din nou deciziile luate de Guvernul PNL. Acesta îi acuză pe liberali de discriminare în ceea ce privește hotărârile luate pentru economia țării.

Advertisment
Advertisement

Pandemia de coronavirus a afectat destul de mult economia României. De aceea, Guvernul a căutat modalități de rezolvare a acestei crize. Însă Parlamentul pare că nu este în totalitate de acord cu deciziile luate. Astfel, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în Parlament sunt corectate ordonanțele date de liberali.

Ciolacu atacă Guvernul

Marcel Ciolacu a spus că ordonanțele date de Guvernul PNL nu ajută deloc situația financiară a țării. Așadar, pentru a veni rapid în sprijinul economiei, este nevoie ca acele decizii să fie corectate de către Parlament. Declarațiile liderului PSD au fost făcute pe facebook.

Advertisment

Acesta a continuat prin a evidenția că liberalii au blocat la Curtea Constituțională diferite legi votate de întreg Parlamentul, mai puțin PNL. Printre acele legi era și cea care avea în vedere amânarea plății ratelor bancare și a utilităților.

Advertisment

De asemenea, a anunțat că social-democrații au susținut mai multe măsuri economice care vin în ajutor oamenilor. Printre ele se numărau eliminare dobânzii la dobândă sau posibilitatea amânării ratelor atât pentru restanțieri, cât și pentru cei din domeniul agricol.

Marcel Ciolacu a mai spus că social-democrații au votat și pentru extindere, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitul de profit. La final, a cerut din partea PNL o minimă decență de a nu contesta proiectele de lege care aprobă ordonanțele emise de propriul Guvern.

Au mai existat acuzații recente între cele două partide

În urmă cu o săptămână, Guvernul a lansat un program care venea în ajutorul afacerilor mici și mijlocii din România. Totuși, IMM Invest a avut parte de câteva probleme tehnice încă de la lansarea sa. Ministrul Finanțelor a pus această eroare chiar pe seama unui atac cibernetic.

Cu toate acestea, social-democratul Lucian Romașcanu a acuzat liberalii de incapacitatea de a achiziționa o platformă stabilă. Acest lucru fiind accesibil datorită resurselor tehnologice avansate de care dispune lumea. El a continuat prin a declara că Guvernul nu a fost capabil să gestioneze deloc situația.

Ministrul Finanțelor a acuzat la un moment dat și adversarii politici pentru acel incident. Dar Romașcanu a reacționat dur la atacurile venite din partea acestuia. Social-democratul a încadrat spusele ministrului la lipsă de bun simț și logică.

Advertisment
Advertisment