Politică

Ludovic Orban atrage atenția prin noi declarații

Orban propune că Nelu Tătaru să fie noul Ministru al Sănătății. El susține că acesta este cel mai în măsură să ia decizii.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Având în vedere că epidemia de coronavirus se extinde cu repeziciune trebuie luate măsuri imediate. În contextul în care Costache a fost cumva forțat de împrejurări să-și de-a demisia Nelu Tătaru este cel care îi ia locul.

Nelu Tătaru noul Ministru al Sănătății

În această dimineață Ludovic Orban aduce noi informații în atenția tuturor. Prin urmare, fostul ministrul Sănătății, va fi înlocuit de Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a fost propus de curând ca și premier.

Advertisment

Premierul României înțelege decizia Ministrului Sănătății și are toată stima pentru el. În toată această perioadă a colaborat foarte bine cu domnul Costache. Nelu Tătaru va fi noul Ministru al Sănătății. El face eforturi foarte mari de a lupta împotriva răspândirii acestui virus.

Advertisment

Ludovic Orban a fost testat negativ

Ludovic Orban a fost testat de 2 ori și nu suferă de coronavirus. Aceasta este o veste foarte bună astfel că premierul poate reveni liniștit la Palatul Victoriei.

După ce o să se discute toate detaliile noul ministru își va intra în funcție. Echipa de la Ministerul Sănătății va fi consolidată așa cum trebuie. Un minister bine pus la punct își poate duce la îndeplinire  toate obiectivele stabilite.

Anchetele epidemiologice se vor derula în contextul normal. Toate regulile impuse trebuie respectate cu maximă rigurozitate pentru că operațiunile medicale să se desfășoare în parametrii normali.

Sistemul de sănătate mai are o șansă să își revină 

Dacă Direcțiile de Sănătate vor fi în măsură să ia cele mai bune decizii acestea pot îndepărta semnificativ riscul de contaminare. Institutul Național de Sănătate Publică stabilește prioritățile iar medicii trebuie să le urmeze.

Toate regulile impuse vin în sprijinul luptei cu epidemia de coronavirus. Spitalele vor fi pregătite în mod corespunzător pentru a putea primi și trata cât mai mulți pacienți. Se dorește ca spitalele să aibă toate dotările necesare pentru a putea lupta în mod eficient cu acest virus mortal.

În aceste momente apărarea sănătății cetățenilor este prioritatea esențială. La ora actuală în România s-au înregistrat deja 906 de cazuri de coronavirus iar numărul lor este în continuă creștere.

Până acum au murit 19 persoane iar un număr de 86 de persoane au fost vindecate. La ATI se află 8 pacienți în stare foarte gravă. Bilanțul persoanelor în carantină este de 6.016 persoane, iar 96.055 se află în izolare la domiciliu. În prezent România se află într-o stare critică dar se fac eforturi mari de a depăși cu bine această perioadă.

Advertisment
Advertisment