Politică

Klaus Iohannis, atac dur la adresa opoziției

Președintele României a criticat aspru Partidul Social Democrat, după ce acesta a impus anumite măsuri pentru votarea prelungirii stării de urgență.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Parlamentul s-a întrunit pentru a vota decretul privind prelungirea stării de urgență. Acesta a fost adoptat, însă cu anumite modificări aduse de PSD. După ce Partidul Național Liberal a criticat măsurile social-democraților, acum și Iohannis face același lucru.

Iohannis: “O majoritate ilegitimă adoptă măsuri populiste”

Președintele României e de părere că astăzi se văd consecințele unei guvernări precare de care țara a avut parte în ultimele decenii. El crede că proasta conducere a ținut România în loc pentru foarte mult timp.

Advertisment

Klaus Iohannis spune că unii politicieni se gândesc chiar și în această perioada de criză la beneficiile lor electorale. El acuză că au distrus bugetul României în ultimii ani, iar acum fac propuneri greșite și care îngreunează situația țării.

Advertisment

Mai mult, președintele spune că o majoritate parlamentară lipsită de legitimitate votează populist măsuri fără niciun fel de susținere pe plan economic. El adaugă că este total imoral punerea acestor măsuri “aberante” pe umerii tinerii generații, care va urma să plătească mai târziu.

Klaus Iohannis spune că este revoltător și inacceptabil acești politicieni să “dea lecții”. El ii acuză că au lăsat spitalele fără resurse, că au gonit oameni competenți în străinătate și că au dărâmat sisteme de servicii publice.

Președintele României adaugă că măsurile adăugate decretului de prelungire a stării de urgență sunt imposibil de implementat. Mai mult, Iohannis acuză opoziția că are drept obiectiv principal “furtul din bani publici și fugă de răspundure”. Pe de altă parte, președintele laudă guvernul pentru că ține cont de sfaturile specialiștilor.

Klaus Iohannis, avertisment pentru cei care au făcut nereguli

Președintele crede că deși există mute autorități locale conduse de oameni bine intenționați, sunt și multe exemple negative. El spune că nicio persoană care a comis nereguli nu va scăpa nepedepsită de lege.

Iohannis crede că e nevoie de o resetare a României, în vederea recuperării pagubelor produse de pandemia de coronavirus. Totodată, e de părere că sistemul sanitar e prioritar, dar nu singurul care are nevoie de o reașezare categorică.

El asigura că după ieșirea din criză, vor continua eforturile de reparare a greșelilor făcute de vechile guverne. Președintele scoate în evidență importanța ca România să devină o țară care să asigure cetățenilor o viață decentă și sigură.

Iohannis îndeamnă din nou cetățenii la responsabilitate. El spune că deși e greu, în special în perioada Paștelui, aceste eforturi sunt necesare.

Advertisment
Advertisment