Politică

Klaus Iohannis a Promulgat Legea ce Prevede Îngrijirea Copiilor Preșcolari

Angajații care trebuie să se întoarcă la muncă vor primi 700 de lei de la stat pentru a plăti o bonă

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Președintele țării a promulgat această lege pentru a veni în sprijinul părinților. Persoanele care au copii preșcolari vor primi bani de la autoritățile locale.

Ajutorul financiar oferit poate să difere în funcție de condițiile îndeplinite. Suma de bani se va încadra între 250 și 700 lei pentru fiecare copil de vârstă preșcolară.

Advertisment

Iohannis a dat o lege prin care să sprijine părinții cu copii preșcolari

Decretul pentru promulgarea Legii a fost semnat ieri de către Iohannis. Banii primiți vor fi folosiți pentru plata unei bone care se va ocupa de creșterea copiilor.

Advertisment

Acest proiect de lege va intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Suma de bani primiți pentru angajarea unei bone va fi în funcție de veniturile nete lunare pentru fiecare membru de familie.

Ajutorul financiar primit din partea statului nu va fi același pentru toată lumea. Suma poate să difere de la un caz la altul.

În acest fel fiecare copil de vârstă preșcolară va putea fi îngrijit de o bonă în perioada în care părinții merg la muncă.

Sumele de bani oferite reprezintă un real ajutor pentru toată lumea. În situațiile în care se primesc bani mai puțini pentru că părinții au un salariu mai mare aceștia reprezintă oricum un plus.

Categoria de persoane care beneficiază de ajutor financiar de la stat

Vor primi sume de bani pentru plata unei bone persoanele ce au copii preșcolari și a căror venituri se încadrează până în 3.500 lei pe membru de familie. Părinții legali dar și cei care se ocupă de întreținerea copilului, în perioada în care părinții lipsesc pot beneficia de acești bani.

Aceasta lege are în prin plan protecția copiilor și îngrijirea acestora. Banii se vor primi lunar însă aceștia trebuie să se încadreze în limita fondurilor bugetare anuale.

Ajutorul financiar primit de la stat se acordă în baza legii. Autoritățile administrației publice locale se vor ocupa de acest proiect.

De îndată ce legea va intra în vigoare se vor lua măsurile necesare. Toate familiile care se încadrează categoriilor de părinți menționate în lege vor primi sprijin pentru angajarea unei bone. Sprijinul venit în baza legii vizează doar părinții care au în îngrijire copii preșcolari.

Advertisment
Advertisment