Politică

Guvernul a decis să ia măsuri drastice

Autoritățile au anunțat că vor fi luate o serie de măsuri dure. Vor fi anulate toate evenimentele ce implică participarea unui număr mai mare de 50 de persoane.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

S-a decis restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, realizate în spații închise. Este interzis să se adune într-un singur loc un număr mai mare de 50 de participanți.

Se interzic activitățile realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica precum și în săli de jocuri de noroc și cazinouri.

Advertisment

România a intrat oficial în Scenariul 3- COVID-19

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat o hotărâre pentru instituirea unor măsuri imediate ce împiedică răspândirea coronavirusului.

Advertisment

Ca urmare au fost aprobate, recomandările ”Grupului de analiză”, cu privire la:

· relațiile personalului din cadrul Poștei Română cu persoanele aflate în autoizolare;

· relațiile echipelor de intervenție de la apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă cu persoanele aflate în autoizolare;

· relațiile reprezentanților autorităților publice cu șoferii de camioane, cu masă totală mai mare de 3,5 tone, care întră în țară din zonele infectate.

Alte măsuri aprobate în urmă hotărârii CNSSU

Administrația Națională a Penitenciarelor, poate iniția un proiect de act normativ de modificare a prevederilor Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate. Toate aceste cazuri se vor dezbate în regim special de urgență.

Se ia măsura de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționării Centralei Nuclear-Electrice Cernavodă. La baza acestei decizii stau prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul epidemiilor doar în interes național.

În plus, membrii Guvernului și oficialii de rang înalt ce fac parte din instituțiile aparținând sistemului național de securitate pot ieși din izolare. Aceștia trebuie să păstreze o distanță minimă de 5 m față de alte persoane neizolate și au obligația de a purta masca de protecție. Doar în aceste condiții își vor putea exercita obligațiile prevăzute de Constituție.

Toate aceste măsuri au fost luate pentru a împiedica răspândirea cu repeziciune a coronavirusului. Sunt deja anunțate peste 100 de persoane infectate cu virusul COVID – 19 la noi în țară și se dorește stoparea acestuia cât mai repede posibil.

Persoanele infestate sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța. Aceștia se află sub supraveghere medicală. Până în prezent starea de sănătate generală a pacienților este bună și nu s-au înregistrat încă decese. Un singur pacient a prezentat ceva complicații însă a fost stabilizat.

Advertisment
Advertisment